Halep'te büyük göç başladı: Yüz binler cihatçılardan ordu bölgesine geçiyor!

Suriye Ordusu’na ait 4. birlik Halep’in doğu mahallesi Nusra Cephesi'nin kalesi sayılan Beni Zeyd’e girerek yıllar sonra Halep çemberini kapattı. 2013 yılında Suriye Ordusu tarafından başlatılan büyük operasyon bugün Beni...

Suriye Ordusu’na ait 4. birlik Halep’in doğu mahallesi Nusra Cephesi'nin kalesi sayılan Beni Zeyd’e girerek yıllar sonra Halep çemberini kapattı. 2013 yılında Suriye Ordusu tarafından başlatılan büyük operasyon bugün Beni Zeyd mahallesine girilmesiyle amacına ulaştı. Suriye Ordusu, Suriye’nin en büyük şehri olan Halep’te binlerce cihatçıyı tamamen kuşattı.

Helikopterlerden işgal altındaki bölgelere atılan bildirilerde güvenlik koridorlarının yeri ve geçiş şartları belirtildi.Açılan 4 güvenlik koridorunun 3’ü siviller için 1 tanesi ise silahlılar için hazırlandı. Silahlı militanlar güvenlik koridorundan geçtikten sonra önce gözaltına alınacak ardından gerekli işlemlerin ardından serbest bırakılacak ya da gerekli ceza verilecek. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad önümüzdeki üç ay içinde pişman olarak teslim olan cihatçılar için de yeni bir af kanunu imzaladı. 

Bu bildirilerin ardından sabah saatlerinde binlerce Halepli güvenli koridorlara giderek ordu kontrolündeki bölgelere geçti.Saha muhabiri Kinana Allouche ordu bölgesine gelen binlerce sivilin daha önce kurulan kamplara götürüldüğünü, birkaç hafta içinde ise yeni evlerine yerleştireceklerini bildirdi.

İşte Halep böyle kazanılıyor:

Kaynak: AlMasdarnews ve dış haberler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'