'Halep'teki Rus hastanesine düzenlenen bombardımanda bir doktor öldü'

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, askeri sahra hastanesine, militanlar tarafından düzenlenen bombardımanın 12.21 ve 12.30 saatleri arasında sürdüğü ve o esnada doktorların Halep sakinlerini tedavi etmekte olduğunu belirtti.Sputnik'te...

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, askeri sahra hastanesine, militanlar tarafından düzenlenen bombardımanın 12.21 ve 12.30 saatleri arasında sürdüğü ve o esnada doktorların Halep sakinlerini tedavi etmekte olduğunu belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda bir Rus doktor hayatını kaybederken, iki doktor ağır yaralandı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar olduğu belirtildi.

?'SADECE MUHALİFLER SORUMLU DEĞİL'

"Şüphesiz, bombardıman muhalif militanlar tarafından düzenledi" diyen Konaşenkov, "Militanların, hastanenin hasta kabul odasının bilgileri ve koordinatlarını kimlerden aldığını anlıyoruz. Nitekim Halep'teki çocuklara yardım eden doktorlarımızın ölmesinden ve yaralanmasından yalnızca muhalif militanlar sorumlu değil" ifadelerini kullandı.

 'DOKTORLARIMIZI KANI PERDE ARKASINDAKİLERİN ELİNE DE BULAŞTI'

Konaşenkov şöyle devam etti: "Doktorlarımızı kanı bu cinayetlerin emrini verenlerin, yani bu canavarları yaratan, besleyen, silahlandıran ve vicdanları rahat etsin diye onları muhalif olarak adlandıranların eline de bulaşmıştır. Evet, beyler ve hanımefendiler; ABD, İngiltere, Fransa ve diğer yerlerde teröristleri koruyanlar, sizlerden bahsediyorum."

Rus askeri doktorlar, Halep'in doğusunda militanlardan geri alınan mahallelerde yaşayanlara tıbbi yardım sunmaya başlamıştı.

'BİLGİM YOK'

Saldırı iddiası sorulan Kremlin Sözcüsü Peskov bu soruya, "Maalesef bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim. Bunu Savunma Bakanlığı'ndaki meslektaşlarıma sormanız daha iyi olur" yanıtını verdi
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Havayolu şirketinde 300 kabin personeli aynı anda hastalandı: 90 uçuş iptal edildi
Drake'in Toronto Malikanesine Silahlı Saldırı: Güvenlik Görevlisi Yaralandı
Rusya 'Refah' açıklamasında bulundu
Elon Musk, 14 yaşındaki bir çocuğa karşı milyonlarca dolarlık bir dava açtı!
Ember Raporu: Küresel Elektrik Talebi Rekor Seviyede, Yenilenebilir Enerji Yükselişte!