Halime Kökçe: Obama, Erdoğan olamadığı için hayıflanıyor

Bugünkü köşe yazısında ABD’nin Suriye politikasındaki başarısızlığını Türkiye üzerine yıkmaya çalıştığını öne süren Kökçe, The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey Goldberg’in Obama’yla yaptığı...

Bugünkü köşe yazısında ABD’nin Suriye politikasındaki başarısızlığını Türkiye üzerine yıkmaya çalıştığını öne süren Kökçe, The Atlantic dergisinin dış politika yazarı Jeffrey Goldberg’in Obama’yla yaptığı uzun süreli röportajlarına yer verdiği ''Obama Doktrini’ başlıklı dosyasına da değindi.

Röportajın en önemli kısmının Erdoğan’la ilgili olduğunu savunan Kökçe,“Obama da Cumhuriyetçiler gibi Türkiye’nin ABD’ye kara gücü olmasını bekliyormuş. Sözün özü, ABD Suriye’deki beceriksizliğini Türkiye’ye yıkma çabasında. Obama ise kendi lider zaaflarını örtmek için Erdoğan’a karşı haksız yere yürütülen negatif kampanyadan istifade etmeye çalışıyor'' diye yazdı.

Kökçe’nin bahsini ettiği yazıda, Goldberg, Obama’nın Erdoğan’ı ''fiyasko’ olarak nitelediğini anlatmıştı.

Ancak Kökçe bununla da yetinmeyip, Goldberg’in iddiasının aksine, Obama’nın en büyük hayal kırıklığının kendisi olduğunu öne sürdü.

Star yazarı, şu ifadelerle yazısını noktaladı: “Obama’ya gelince, herhalde gider ayak en çok hayıflandığı şey bir Erdoğan olamamaktır. Arap Baharı ile tanıştı “derin ABD'' ile ve oraya başkan değil bürokrat olduğunu fark etti bence. Eminim en büyük hayal kırıklığı Erdoğan değil kendisidir!''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi