Halk sağlığını hiçe saydılar! Zincir markette skandal görüntüler

Avcılar'da yapılan denetimlerde, zincir marketlerde son kullanma tarihi geçmiş çeşitli gıda ürünleri tespit edilerek toplatıldı. Skandalın ortaya çıkmasıyla halk sağlığı konusunda endişeler arttı.

Avcılar bölgesindeki zincir market şubelerinde yapılan denetimlerde, son kullanma tarihleri geçmiş çeşitli gıda ürünleri tespit edilerek toplatıldı. Bu denetimler, halk sağlığını tehdit eden durumların ortaya çıkmasıyla gündeme geldi.

ŞİKAYETLER ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine Cihangir ve Denizköşkler Mahallesi'ndeki zincir market şubelerinde gıda ürünlerini denetledi. Bu denetimler sonucunda çarpıcı gerçekler gün yüzüne çıktı.

BOZUK ÜRÜNLER TESPİT EDİLEREK TOPLATILDI

Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş birçok ürün tespit edildi. Tarihi geçen peynir çeşitleri, kırmızı et ürünleri, tavuk, tatlı ve sütler toplatılarak siyah iki torba içine konuldu ve market sorumlusuna teslim edildi. Zabıta Amiri Baki Sarıkaya, bu ürünlerin soğuk ortamda saklanmasını ve ilgili kuruma teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

YUFKA SKANDALI

Toplatılan ürünler arasında dikkat çeken bir diğer detay ise yufka skandalı oldu. 1 ay önce son kullanma tarihi geçmiş olan yufkanın satışta olması, şaşkınlık yarattı.

CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIRKEN DENETİMLER DEVAM EDİLECEK

Avcılar Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerinin bayat ürünleri inceledikten sonra cezai işlem yapacağı belirtildi. Denetimlerin devam edeceği ve benzer skandal durumların önüne geçilmesi için titizlikle çalışılacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.