Halk Taksimde Toplandı ! İlk Uzay Yolculuğu İçin Geri Sayıma Başlanacak!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu heyecanla başlıyor! Taksim Meydanı'nda, vatandaşlar Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılan bu eşsiz yolculuğu büyük bir coşkuyla takip ediyor. ????????

TÜRKİYE'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı yolculuk, Taksim Meydanı'nda kurulan çadırda bulunan vatandaşlar tarafından büyük bir heyecan ve ilgiyle takip ediliyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Fırlatma Töreni, 00:49'da ABD'nin Florida eyaletinde gerçekleştirilecek. Tören, İstanbul ve Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan çadırlardan izlenebilecek. Taksim Meydanı'nda kurulan planetaryumda yerini alan vatandaşlar, Türkiye'nin uzay macerasına tanıklık etmeye hazırlanıyor. NASA'nın dünya genelinde gerçekleştireceği yayın ile de olay, global bir izleyici kitlesi tarafından takip edilebilecek. Oluşturulan çadırlarda, yayını izleyebilmek için özel platformlar da kuruldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Türkiye'nin uzay yolculuğu bugün başlıyor. Taksim Meydanı'nda kurulan çadırda bu tarihi anı heyecanla bekliyoruz. Artık uzayda bir Türk astronotumuz var, Türkiye'yi temsil edecekler. Türkiye olarak bu onuru yaşıyoruz" dedi.

Proje içinde yer alan Gamze Gülden, "13 bilimsel çalışmadan biri olarak yer alıyorum. Özellikle yer çekimsiz ortamda keşfedilmemiş genleri araştırıyoruz. Biz de eşlik ettiğimiz için çok gururluyuz" diye konuştu.

Berra Nur Sert ise, "Uzayda gerçekleşecek 13 deneyden birine ev sahipliği yapıyoruz. Kanser çalışmalarına odaklanarak, uzayda keşfedilecek mikro yerçekimsiz ortamda yeni genlerin keşfiyle ilgili çözümler bulmayı hedefliyoruz. Şimdiden gelecek keşifler için heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uzay yolculuğu, verilen vizyon ve hedeflerle birlikte, ülke genelinde büyük bir heyecan ve gurur atmosferi yaratmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!
20 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları
Çalışanların İzin ve Fazla Mesai Hakları Düzenlendi! Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?