Halk TV Başkanı Mahiroğlu’ndan Google’a Sert Çıkış: "Sansürü Kaldırın veya Açıklayın!

Halk TV sunucusu Ekrem Açıkel ve Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Google'nin ABC Gazetesi'ne yönelik sansür uygulamasına sert tepki gösterdi. "Yeni Doğan Çetesi" haberleri sonrası trafiğin kesildiğini belirten Açıkel, “Unutmayacağız ve sorgulamaya devam edeceğiz” dedi.

Halk TV ve ABC Gazetesi, Google'nin "Yeni Doğan Çetesi" haberlerinin ardından ABC Gazetesi’ne yönelik olarak trafik engeli uyguladığını iddia ederek duruma sert tepki gösterdi. Halk TV Hafta Sonu Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Google’ın gerekçe göstermeksizin sansür uyguladığına dikkat çekerek, "Unutmayacağız ve sorgulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TRAFİK ANİDEN YÜZDE 10'A DÜŞTÜ

Açıkel, ABC Gazetesi'nin Türkiye’nin gündemini sarsan haberlere imza attığını ve siteye gelen trafiğin %10 seviyesine düştüğünü belirtti. "Google’nin ABC Gazetesi’ne uyguladığı bu sessiz sansür normal bir süreç olamaz," diyerek, Google’ın Türkiye temsilciliğine "Sesimiz geliyor mu?" diye seslendi.

HALK TV BAŞKANI MAHİROĞLU'NDAN SANSÜRE TEPKİ

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da, Google’dan herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade ederek, "Türkiye’nin önemli haberlerine imza atan bir site neden böyle bir engelle karşı karşıya kalıyor? Ya sansürü kaldırın ya da gerekçesini açıklayın," diyerek açıklama yaptı.

YENİ DOĞAN ÇETESİ HABERLERİ SONRASI TRAFİK KESİLDİ

ABC Gazetesi’nin, Türkiye gündeminde yankı uyandıran "Yeni Doğan Çetesi" haberleri sonrası trafiğinin kesilmesinin tesadüf olamayacağını belirten Açıkel, durumu takip edeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.