Halk TV yazarı Fikret Bila: İbre Kılıçdaroğlu'ndan yana

Halk TV yazarı Fikret Bila, muhalefetin cumhurbaşkanı adayında ibrenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğunu dile getirdi.

Bila, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını öne çıkaran faktörlere değinirken şunları yazdı:

"Akşener’in başından beri cumhurbaşkanı adayı olmak istemediğini, hedefinin başbakan olmak istediğini açıklaması ibrenin Kılıçdaroğlu’na doğru dönmesinde en önemli etkenlerden biridir.

Kılıçdaroğlu ve Akşener dışında adaylık için adı geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın konumlarına bakalım.

İmamoğlu hakkında sudan gerekçeyle verilen siyaset yasağı, bu yasağın kesinleşme olasılığı adaylık konusunda büyük risk oluşturuyor. 6’lı Masa’nın bu riski göze alması oldukça zor.

Mansur Yavaş’ın adaylığının ise HDP seçmeninden destek görmesi mümkün görünmüyor.

Bugüne kadar yapılan bütün kamuoyu yoklamaları 6’lı Masa’nın ortak adayının da Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 artı 1 oya ulaşamadığı, HDP seçmeninin tercihinin sonucu belirleyecek önemde olduğunu gösteriyor.

HDP’den bugüne kadar yapılan açıklamalarla, cezaevinden görüşlerini yansıtan Selahattin Demirtaş’ın değerlendirmeleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’na destek verebilecekleri mesajı taşıyor.

Siyasetin bugünkü somut koşullarına bakıldığında HDP’den gelen mesajlar da ibrenin Kılıçdaroğlu’na dönmesinde bir diğer önemli faktör.

Bugüne kadar verdiği mesajlarla İmamoğlu’nun, o olmazsa Yavaş’ın adaylığına daha sıcak baktığını kamuoyuna yansıtan Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ikna olursa ve 6’lı Masa liderleri ve partileri daha önce söz verdikleri gibi ortak adayın arkasında dururlarsa, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmaması için ortada bir neden kalmayacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı