Halka Arzın Ardından Büyük Hamle: Dev Şirket Formula 1 İhalesini Kazandı!

Mayıs ayında halka arzını başarıyla gerçekleştiren Hareket Proje, uluslararası arenada dikkat çeken büyük bir başarıya imza attı. Şirket, Suudi Arabistan’da inşa edilmesi planlanan dev tema parkı Qiddiya'daki Formula 1 pistinin yapımına yönelik önemli bir anlaşma imzaladı.

HAREKET PROJE, QIDDIYA FORMULA 1 PISTI İÇIN DEV ANLAŞMAYA İMZA ATTI

Borsa İstanbul'da işlem gören Hareket Proje, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da inşa edilmekte olan dünyanın en büyük tema parklarından biri olacak Qiddiya’da yer alacak Formula 1 pistinin yapımında önemli bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. Şirket, ENG Metal Yapı İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında, Qiddiya Speed Park için toplamda 45.000 ton çelik yapı elemanının taşınması ve kaldırılması işlemlerini yürütecek.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şirketimiz ile ENG Metal Yapı İnş.Taah.Dış Tic A.Ş. şirketi arasında, sahadaki montajı ENG Metal Yapı tarafınca üstlenilmiş olan Suudi Arabistan Riyad’da yapılacak dünyanın en büyük tema parkı projesi içindeki Qiddiya Speed Park (Formula 1 Pisti) projesine ait 45.000 tonluk çelik yapı elemanlarının kaldırma ve taşınması hizmeti konusunda anlaşmaya varılmıştır. Söz konusu proje 12 ay sürecek olup, yapılan anlaşmanın toplam bedeli 10.500.000 $’dır."

Bu anlaşma, Hareket Proje’nin Suudi Arabistan’da üstlendiği en büyük projelerden biri olarak dikkat çekerken, şirketin bölgedeki faaliyetlerini daha da genişletmesi bekleniyor.

KREDI DERECELENDIRME NOTUNDA YÜKSELME

Şirket, aynı zamanda finansal sağlamlığını da güçlendiriyor. Hareket Proje, JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. (JCR) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kredi notunda yükselme elde etti. 31.12.2023 tarihli mali raporlar doğrultusunda yapılan değerlendirmede, şirketin uzun vadeli ulusal kredi notu "A- (tr) / (Stabil Görünüm)" seviyesinden "A (tr) / (Stabil Görünüm)" seviyesine yükseltilirken, kısa vadeli ulusal kredi notu ise "J1 (tr) / (Stabil Görünüm)" olarak belirlendi.

Bu kredi derecelendirme notu, Hareket Proje'nin yatırım yapılabilir kategoride olduğunu ve gelecekteki büyüme potansiyelini desteklediğini bir kez daha teyit etti.

Hareket Proje, uluslararası projelerdeki etkinliğini artırmaya devam ederken, finansal yapısındaki güçlenmeyle birlikte yatırımcılarına güven vermeye devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.