Halkbank, esnaf kredi faizlerini artırmasının ardından gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı

Halkbank, esnaf ve sanatkarların kullandığı borcu devam eden kredilerde faiz oranını yükseltmesiyle ilgili yapılan açıklamaya yanıt verdi. Bu faiz artışı, geniş çapta tepkilere neden olmuştu.

Halkbank, esnaf ve sanatkarların kullandığı hazine destekli kredilerin faiz oranlarını artırmasının ardından bir açıklama yaptı.

Banka, esnaf kredilerinin faiz oranlarını 1 Mayıs'tan itibaren güncellediğini duyurdu ve bu değişikliğin geriye dönük olarak uygulanmadığını belirtti.

Açıklamada, esnaf kredilerine uygulanacak faiz oranının yasal olarak banka kaynak maliyetinin altında olmayacağı, esnaf kredilerinin vadesi boyunca sabit faizli olmadığı, bankanın kaynak maliyetine bağlı olarak temelde değişken faizli olduğu belirtildi.

"GECİKMELİ VE KAÇINILMAZ OLARAK"

Açıklamada, bankaların kaynak maliyetlerinin yüzde 50'ye ulaştığı ve kredi faiz oranlarının buna paralel olarak arttığı belirtilerek, esnaf kredilerinde faiz oranlarının piyasa kredi faiz oranlarının oldukça altında kalacak şekilde güncellendiği ifade edildi. Yeni faiz oranlarının yüzde 17 ila 29 arasında değiştiği ve en düşük faiz oranının yüzde 17 olduğu belirtildi. Deprem bölgesindeki 5 il ve 2 ilçede kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranı düzenlemesinden etkilenmediği vurgulandı. Ayrıca, gelecekte kaynak maliyetlerindeki düşüşlere bağlı olarak esnaf kredilerinde faiz oranlarında iyileştirmeler yapılacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.