Halkbank''taki kur skandalı yargıya taşındı

Halkbank''taki kur skandalı yargıya taşındı. 31 Ağustos akşamı Türkiye Halk Bankası internet bankacılığı üzerinden 3,72 TL’den Amerikan Doları, 4,32 TL’den Avro satmıştı. Satış anında Doların piyasa kuru 6,5, Avronun piyasa kuru ise 7,6 TL idi. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı''na suç duyurusunda bulunuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Halk Bankası yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 31 Ağustos akşamı Türkiye Halk Bankası internet bankacılığı üzerinden 3,72 TL’den Amerikan Doları, 4,32 TL’den Avro satmıştı. Satış anında Doların piyasa kuru 6,5, Avronun piyasa kuru ise 7,6 TL idi.

HKP, Halk Bankası yönetim kurulu üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Zararına Olarak Nitelikli dolandırıcılık”, “Görevi Kötüye Kullanma ve Görevi İhmal”, “İrtikap” ve “Denetim Görevinin İhmali” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili HKP’nin yaptığı açıklama ve suç duyurusu şöyle:

“Bilindiği üzere, 31 Ağustos 2018 akşamı 22.00 ve sonrasında Türkiye Halk Bankası internet bankacılığı üzerinden 3,72 TL’den Amerikan Doları, 4,32 TL’den Avro satarak, kamunun ve kamu kurumunun zararına olarak açık bir Dolandırıcılık eylemi gerçekleştirilmiştir. Satış anında Doların piyasa kuru 6,5; Avronun piyasa kuru ise 7,6 TL’dir.

Halkbank yöneticisi şüpheliler, olayı “sistem hatası” şeklinde kapatmaya çalışmışlardır.

BU NASIL “HATA” OLABİLİR

Bir kamu ortaklığı bankası, nasıl olur da yarım saati aşkın bir süre, piyasa ve merkez bankası kurlarının neredeyse yarısında döviz satışı yapabilir ve “hata” nasıl olur da bu kadar uzun sürerek milyonlarca dolarlık satış ile kamu ve kamu kurumu zarara uğratılır?

Şüpheliler basına yaptıkları açıklamalarda bir takım teknik sebepler sıralamaktadır. Bunların hiçbirisi inandırıcı değildir. Yine yapılan satışların durdurulması ve hesapların bloke edilmesiyle herhangi bir zarar oluşmadığını ifade eden şüphelilerin bu açıklaması da Asalak Finans-Kapital piyasasının gerçekleriyle bağdaşmamaktadır. Doları ucuza alıp pahalıya satarak kar ettiği parayı çeken kaç kişi vardır? Bu vurgunu vuranların hesapları sonradan bloke edilse de kurum ve kamu zararına para çoktan uçup gitmiştir. Biz asıl vurgunun çok daha büyük olduğu ve bu açıklamaların toplumu rahatlatmaya dönük yalanlar olduğunu biliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
İYİ Parti şansını kullanamadı
Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları