Halkın %76'sı Demokrasiye İnancını Kaybetti!

ABD’de başkanlık seçimlerine bir hafta kala kampanyaların başını siyasetten çok ünlüler çekiyor. Yolsuzluk ve şiddet gibi problemlerin gündemde olduğu ülkede halkın %76’sı demokrasinin tehlikede olduğunu düşünüyor.

ABD Başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla, kampanyaların başrollerinde popüler kültür figürleri öne çıkıyor. Halkın çoğunluğunun güvenini kaybettiği seçim sürecinde, siyasi vaatlerin yerini ünlü destekçiler aldı. Demokrat aday Kamala Harris mitingine pop yıldızı Beyoncé’yi davet ederken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump eski güreş yıldızı Hulk Hogan ile sahnede boy gösterdi.

DEMOKRASİYE İNANÇ AZALIYOR

New York Times tarafından yapılan son anket, halkın demokrasiye olan güveninin ciddi anlamda zayıfladığını gözler önüne serdi. Anket sonuçlarına göre, seçmenlerin %76'sı demokrasinin tehdit altında olduğunu düşünüyor. Üstelik %62’lik bir kesim, ülkenin en büyük sorununun yolsuzluk olduğuna inanıyor.

DEĞİŞİM TALEBİ VE BÜYÜK SORUNLAR

ABD seçmenlerinin %58’i, ülkenin köklü siyasi ve ekonomik değişimlere ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Ülkede artan enflasyon, eğitim kurumlarında yaşanan silahlı saldırılar ve 2020’de gerçekleşen Meclis baskını, seçmenin endişelerini derinleştiriyor.

SEÇİM SONRASI GERGİNLİK Mİ YAŞANACAK?

Ankete katılanların %47'si, Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi durumunda, destekçilerini seçim sonuçlarına karşı yasa dışı bir direnişe teşvik edebileceğine inanıyor. 2020 seçimlerinin ardından, Trump’ın "demokrasiyi koruyun" çağrısı Meclis baskınına yol açmış ve ciddi bir tahribat yaşanmıştı.

HARRIS VE TRUMP ARASINDA GERİLİM TIRMANIYOR

Kampanya sürecinde, iki aday arasında gerginlik sürerken, eski ABD Başkanı Trump 27. kez cinsel suçlarla itham edilirken, Harris ise yalnızca siyahi erkek girişimcilere 1 milyon dolarlık destek sözü vererek eleştirilerin hedefi oldu. ABD, tarihte eşi benzeri görülmemiş bu seçim sürecinde ünlülerin etkisi ve halkın demokrasiye olan inancını kaybetmesiyle derin bir dönüşüm eşiğinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.