Halkın Mühendis ve Mimarları'ndan tohum şenliği

Seher Ak / ABC Gazetesiİstanbul Sarıyer ilçesi Küçükarmutlu Mahallesi'nde dört yıl önce kurulan Şenay ve Gülsüman Halk Bahçesi, Halkın Mühendis ve Mimarları'nın mahalle halkıyla işbirliği içinde kurdukları bir organik...

Seher Ak / ABC Gazetesi

İstanbul Sarıyer ilçesi Küçükarmutlu Mahallesi'nde dört yıl önce kurulan Şenay ve Gülsüman Halk Bahçesi, Halkın Mühendis ve Mimarları'nın mahalle halkıyla işbirliği içinde kurdukları bir organik ürün bahçesi. Her yıl tohum ekimi ve hasat olmak üzeri iki şenlik düzenleniyor. Küçükarmutlu halkı, yurdun her yerinden organik tohum gönderildiğini ve ekimi bu tohumlarla yaptıklarını söylüyorlar.

'Tohum Ekim Şenliği'nin dördüncüsü dün düzenlendi. Şenlikte yer alan kermeste Küçükarmutlu sakinlerinin evlerinde yapıp getirdikleri kekler, börekler, kurabiyeler ve tutuklu Halk Cephesi üyelerinin cezaevinde şenlik için yaptıkları takılar satışa sunuldu. Buradan sağlanan gelirle bahçenin maddi ihtiyaçlarının karşılaması amaçlanıyor.

AÇLIK GREVİNDEKİLER KONUŞTU
Açılış konuşmasıyla başlayan programa, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Kemal Gün telefonla bağlandı. Ardından ise yerel bir sanatçının müzik dinletisi gerçekleşti.

'BIRAKMAZSANIZ SOSYALİZM GELİR'
Programda tutuklu Halkın Mühendis ve Mimarları üyesi Olcay Abalay'ın şiiri ve mektubu da okundu. Mektup şöyle:

“Bağışlanamaz suçlarımdan biri de bu bahçeyi çapalamakmış. Aman deyim siz kendinizi yakmayın. Salata ekenlere üyelik, Kırmızı domates ekenlere müebbet veriyorlarmış. İdam da gelecek ki toplayıp yiyenleri de götürürler valla. Bırakın böyle antik kuntin işleri. Yukarıda pazar kurmadı mı devlet size? Basmadı mı hormonu gıda tekelleri kesintisiz hizmet verebilsin diye? Şimdi silahlarınızı yere bırakın ve dağılın. Unutmayın, size bunları söyleyen şimdi hapishanede. Bırakmazsanız aç çocuklar doyar. Bırakmazsanız ben özgürlüğüme kavuşurum. Bırakmazsanız sosyalizm gelir.

Sevgi ve umutla… Yaşasın HMM! Yaşasın Halk bahçemiz!''.

Bir tiyatro gösterisinin ve şiir dinletisinin de yer aldığı etkinlikte kapanışı Grup Yorum, türküleriyle yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emekliler İçin Zam Müjdesi: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
4 Yıl Önce Dikti, Şimdi Servet Sahibi: Çiftçinin Mucizevi Keşfi Herkese İlham Veriyor!
Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı