Halkın Sorunlarını Dile Getiren CHP: Erken Seçim Zamanı Geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Bilecik’te düzenlenen toplantıda erken seçim talebinin artışına dikkat çekerek, bu talebin halkın beklentilerine dayandığını vurguladı. Anketlerde erken seçim isteği %54'e yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Bilecik’te düzenlenen Marmara Bölge İl Başkanları toplantısında, halkın talepleri doğrultusunda erken seçim çağrısı yaptıklarını duyurdu. Aytekin, son anketlerde erken seçim talebinin %54'e yükseldiğini ve bu oranların yoksulluğun artmasıyla daha da yükselebileceğine dikkat çekti.

HALKIN SORUNLARI ÖNCELİKTE

Toplantıda, CHP’nin yerel seçimlerden sonra halkın sorunlarını öncelik haline getirdiğini ifade eden Aytekin, "Cumhuriyet Halk Partisi, işçi, çiftçi, köylü, emekli ve işsiz gibi toplumun farklı kesimlerinin sorunlarını tematik mitinglerle dile getirdi. Bu çabalarla, 31 Mart seçim sonuçlarından sonra Türkiye'de yapılan anketlerde birinciliğini koruyan bir siyasi parti olarak konumumuzu sürdürüyoruz" dedi.

Aytekin, CHP'nin parti tüzüğünü güncellediği kurultayın tarihindeki ilk oy birliğini sağladığını belirtti. "Tüzük kurultayımız, parti tarihimizde bir ilki barındırıyor. 81 il başkanımızın tüzük taslağı üzerinde oy birliği sağlaması, tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyoruz" diyerek birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

1 Ekim’de Meclis'in açılmasıyla birlikte halkın gündemindeki işsizlik ve yoksulluk gibi konulara dair hızla yanıt vereceklerini söyleyen Aytekin, "Sayın Genel Başkanımız, İstanbul'da miting gerçekleştirecek ve ardından Hatay ile diğer bölgelerde halkın sorunlarını dile getirecek" dedi.

HALK İÇİN ERKEN SEÇİM TALEBİ

Aytekin, "Son yapılan anketlere göre bir muhalefet partisinin erken seçim talep etmesi son derece doğal. Ancak bu talebi yalnızca kendimiz için değil, halkın beklentileri doğrultusunda dile getiriyoruz. Yoksulluğun artacağı dönemlerde bu talebin daha da yükseleceğine inanıyorum" diyerek, CHP'nin halkın sesi olma konusundaki kararlılığını yineledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.