Halsizlikle Başladı, Hayatını Kaybetti! Özel Hastaneye Aileden Suç Duyurusu

Bursa’da halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvuran 27 yaşındaki Fatma Işık, tedavi süreçleri ve sevk işlemlerinin ardından yaşamını yitirdi. Ailesi, özel hastane hakkında dikkatsizlik iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken, özel hastane yönetimi suçlamaları reddetti.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan ve 20 yıldır sedef hastası olan Fatma Işık, 30 Eylül’de halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kanında enfeksiyon ve böbrek yetmezliği başlangıcı tespit edilen Işık’ın tedavisinin, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde yapılması gerektiği belirtildi.

YÜKSEK ATEŞ ŞİKAYETİYLE YENİDEN HASTANEYE GİTTİ  

İlk muayenenin ardından ablasının evinde dinlenmeye çekilen Işık, 14 Ekim’de yüksek ateş şikayetiyle tekrar hastaneye gitti. Durumunun ağırlaşması üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek 6 gün tedavi gördü. Ancak yoğun bakım ünitesinde yer bulunamaması nedeniyle 20 Ekim’de özel bir hastaneye nakledildi. Burada yoğun bakımda tedavi altına alınan Fatma Işık’ın kalbi durmuş, yapılan müdahaleyle yeniden çalıştırılmıştı. Ancak 22 Ekim’de entübe edilen genç kadın hayatını kaybetti.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Işık’ın ailesi, yoğun bakım sürecindeki dikkatsizlik ve tedavi sürecindeki aksaklıklar sebebiyle özel hastane hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Işık’ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Yozgat’a gönderilerek toprağa verildi.

12 YAŞINDA BİR KIZI VARDI

Fatma Işık’ın ablası Gökçe Üneşi, kardeşinin 20 senedir sedef hastası olduğunu fakat başka bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade ederek, "Kardeşim halsizlik ve yorgunluk şikayetiyle benim evimde dinleniyordu. Tansiyonu bir anda düştü ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne başvurduk. Durumu kötüleşince Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ettiler, fakat burada yoğun bakımda yer bulunamadı. Kardeşim, güle oynaya gittiği hastaneden cenaze olarak çıktı," dedi.

ÖZEL HASTANE YÖNETİCİLERİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Özel hastane yönetimi ise iddiaları reddederek, Fatma Işık’ın kendilerine geldiği anda kan değerlerinin çok kötü olduğunu, kalbinin durması üzerine entübe edilerek müdahale edildiğini ve sonrasında yeniden rahatsızlanması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.