Halterde Kardeş Rüzgarı: Cansu ve Aysu Bektaş Altın Madalya Peşinde!

Milli halterci Cansu ve Aysu Bektaş kardeşler, birlikte şampiyonalara hazırlanarak 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmayı ve altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Milli halterci Cansu ve Aysu Bektaş kardeşler, birlikte hazırlık yaparak en ağır kiloları kaldırıyor ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor. Kardeşlerin sporla tanışma ve başarı hikayeleri, azim ve kararlılıkla dolu.

Cansu Bektaş (20), ilk olarak jimnastik branşıyla ilgilenirken beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine haltere yöneldi. Kısa sürede kendi ağırlığının iki veya üç katını kaldırarak birçok ulusal ve uluslararası başarı kazandı. Cansu'nun dünya şampiyonu olmasının ardından kardeşi Aysu Bektaş (16) da halterle ilgilenmeye başladı ve birlikte yarışarak şampiyonluk hedeflerini büyüttüler.

"HALTERLE TANIŞTIM VE BİR DAHA BIRAKMADIM"

Cansu Bektaş, haltere başlama sürecini şu sözlerle anlatıyor: "Önceden jimnastikle ilgileniyordum. Ancak bir ameliyat geçirdim ve jimnastiği bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra beden eğitimi öğretmenim beni haltere yönlendirdi. İlk başlarda hiç gitmek istemedim çünkü salonda kadın sporcu yoktu. Ancak antrenörümün ısrarlarıyla haltere başladım ve iki ay sonra Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldum. O madalya bana çok tatlı geldi ve bir daha bırakamadım. Şu an hedefim 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak."

ABLASIYLA YARIŞAN AYSU’NUN HEDEFİ REKOR KIRMAK

Aysu Bektaş, ablasının dünya şampiyonu olmasının ardından haltere ilgi duyduğunu ve başladığını belirterek, "Ablamla birlikte haltere başladım. İlk zamanlar sadece oyun oynuyordum, bar kaldırmıyordum. Ama ablam dünya şampiyonu olunca ben de ciddi olarak bu spora başladım. İlk madalyamı aldığımda Avrupa ikincisi oldum. Şimdi hedefim ablamın rekorunu kırmak" ifadelerini kullandı.

Bektaş kardeşler, birlikte hazırlık yaparken birbirlerine destek olmanın önemine değiniyor. Cansu, kardeşinin haltere başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, Aysu da sakatlık döneminde ablasının desteği sayesinde sporu bırakmadığını ifade etti.

Bektaş ailesi de kızlarının başarılarıyla gurur duyuyor. Ancak anneleri, korku dolu anılar nedeniyle müsabakaları izleyemese de, babaları büyük bir heyecanla her müsabakayı takip ediyor. Kardeşler, şimdiki hedeflerinin 1 ay sonra yapılacak olan Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.