Hamaney: "Kanserli tümör, küçüklere karşı utanmaz suçlar işliyor"

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Lübnan'daki saldırılarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. İsrail'i "kötü huylu kanserli tümör" olarak nitelendirirken, Müslümanlara Filistin'de harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Lübnan'daki son saldırılarla ilgili yaptığı açıklamalarda, İsrail'i "kötü huylu kanserli tümör" olarak nitelendirerek sert bir dille eleştirdi. Hamaney, Müslümanlara Filistin'de İsrail'i etkisiz hale getirmek için harekete geçmeleri çağrısında bulundu, bu durum bölgedeki gerilimi artırdı.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Lübnan'daki saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hamaney, İsrail'in "savaşçılara değil çocuklara karşı utanmaz suçlar işlediğini" belirterek, İsrail'i "kötü huylu kanserli tümör" olarak nitelendirdi. Müslümanlara, İsrail'i Filistin'de etkisiz hale getirmek için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

17-18 Eylül tarihlerinde, çağrı cihazı ve telsizlerin patlatıldığı saldırıların ardından İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısı gerilimi artırdı. Bu saldırıda, Hizbullah’ın operasyonlar komutanı İbrahim Akil ile elit Rıdvan biriminin üst düzey isimlerinden Ahmet Vehbi'nin öldüğü bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, toplam can kaybını 14 olarak açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.