Hamaney’in İsrail’e mesajı sosyal medya platformu X tarafından engellendi!

Sosyal medya platformu X, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in kısa süre önce açtığı İbranice hesabını askıya aldı. Hamaney’in diğer dillerdeki hesapları açıkken, askıya alınan İbranice hesabında İsrail karşıtı mesajlar paylaşılmıştı.

ABD merkezli sosyal medya platformu X, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yeni açtığı İbranice dilindeki hesabını askıya aldı. Platformun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alınan hesap, kullanıcılarına "Hesap askıya alındı. X, X kurallarını ihlal eden hesapları askıya alır." mesajıyla ulaşılamaz hale geldi.

İBRANİCE HESAPTAN DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR

Hamaney’in hesabında paylaşılan son mesaj, İsrail’e yönelik ifadeler içeriyordu. Hamaney, paylaştığı gönderide, "Siyonist rejimin İran’a karşı hesap hatası var. Bu bozulmalı. İran’ın gücünü, kabiliyetini ve iradesini hala tam olarak anlayamadılar. Bunu onlara anlatmamız lazım." şeklinde dikkat çeken sözler kullandı. Bu açıklamalar İsrail devlet televizyonu KAN ve çeşitli İsrail medyasında geniş yer buldu.

DİĞER HESAPLAR AKTİF, AÇIKLAMA YOK

İbranice hesabın askıya alınmasına karşın, Hamaney’in Türkçe, İngilizce, Farsça, Urduca ve İspanyolca gibi birçok dildeki hesapları aktif durumda. Henüz X ya da Hamaney’in ofisinden askıya alma işlemine dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

DAHA ÖNCE DE ASKIYA ALINMIŞTI

X, Hamaney’in hesaplarını geçmişte de birkaç kez geçici olarak askıya almıştı. Ancak Hamaney’in İbranice hesabının, açıldıktan kısa süre sonra askıya alınması dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.