Hamas, ateşkes için cevap bekliyor!

Hamas'tan iki yetkili, Gazze için ateşkes teklifine dair İsrail'den yanıt beklediklerini açıkladı. Yetkililer, kendi cevaplarını arabuluculara ilettiklerini ve İsrail'in yanıtının birkaç gün içinde geleceğini belirtti.

Gazze'de ateşkesin sağlanmasına yönelik görüşmeler devam ediyor.

Hamas, bugün yaptığı açıklamada, ateşkes önerisiyle ilgili olarak İsrail'den yanıt beklediğini duyurdu. Filistinli grup, Gazze'de dokuz aydır süren çatışmaları sona erdirmeyi hedefleyen ABD planının önemli bir kısmını beş gün önce kabul etmişti.

Reuters’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki Hamas yetkilisinden biri, "Cevabımızı arabuluculara ilettik ve İsrail'in yanıtını bekliyoruz" dedi. ABD Başkanı Joe Biden’ın mayıs sonunda açıkladığı üç aşamalı plan, Katar ve Mısır arabuluculuğunda yürütülüyor. Bu plan, çatışmaları sona erdirmeyi ve Hamas’ın elinde bulunan yaklaşık 120 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasını amaçlıyor.

Ateşkes görüşmelerine dair bilgi sahibi bir başka Filistinli yetkili, İsrail'in Katarlılarla görüştüğünü ve Hamas’ın yanıtını ele aldıklarını belirterek, "İsrail’in cevabını birkaç gün içinde vereceği sözünü verdiler" dedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da müzakerelerin bu hafta devam edeceğini bildirdi.

Barış çabalarına yakın bir Filistinli yetkili, önerinin İsrail tarafından kabul edilmesi halinde, bir çerçeve anlaşmasının önünü açabileceğini ve çatışmaları sona erdirebileceğini ifade etti. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü William Burns’ün müzakereler için bu hafta Katar’a gideceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.