Hamas ateşkesi engelleyenin Netanyahu olduğunu açıkladı

Hamas, ateşkesin gecikmesinden İsrail Başbakanı Netanyahu'yu sorumlu tutuyor. Hamas, Netanyahu'nun taleplerine uygun yeni bir teklif sunulduğunu, Gazze'deki İsrail işgalinin ve esir takası şartlarının anlaşmayı engellediğini belirtiyor.

Katar'da, İsrail'in saldırılarını durdurması için müzakereler devam ederken, Hamas ateşkesin neden hala başlamadığına dair merak edilen soruya yanıt verdi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sürece engel koyduğunu açıkladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Arabuluculardan alınan bilgilere göre, Netanyahu'nun hala anlaşmayı engellediği konusunda emin olduk" ifadesi kullanıldı.

Hamas'ın açıklamasında, ateşkes için sunulan yeni teklifin Netanyahu'nun talepleriyle örtüştüğü vurgulanarak, "Özellikle kalıcı bir ateşkesin sağlanmasını ve Gazze'den çekilmeyi reddetmesi gibi Netanyahu'nun koşullarıyla uyumlu olan yeni bir teklif söz konusu" denildi.

Ayrıca, yeni teklifin Netzarim Kavşağı, Refah Sınır Kapısı ve Philadelphia Koridoru'ndaki İsrail işgalinin devamını öngördüğü, esir takasına ilişkin yeni koşulların ise takas anlaşmasının sonuçlanmasını engellediği belirtildi.

Hamas, Netanyahu'yu arabulucuların çabalarını baltalamak ve anlaşmanın önüne geçmekle suçlayarak, "Katar ve Mısır'daki arabulucuların önerilerini sorumlu bir şekilde ele aldık. Müzakerelerin çıkmaza girmemesi için arabuluculardan, bize sunulan şartların uygulanmasına yönelik bir plan talep ettik" açıklamasını yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.