Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararından hoşnut

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması talebini içeren kararın kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması talebini içeren kararın kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Hamas, Gazze Şeridi'nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden BM Güvenlik Konseyi kararının kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Hamas'ın açıklamasında, İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesini sağlayacak kalıcı bir ateşkesin önemi vurgulanarak, her iki taraf arasında acil bir mahkum takası sürecine girilmeye hazır oldukları ifade edildi.

Açıklamada, Filistinlilerin hareket özgürlüğü ve Gazze Şeridi'nin her bölgesine insani yardımın erişimi konusundaki önemine vurgu yapılarak, Güvenlik Konseyi'nin İsrail'e ateşkese uyması ve savaşı sona erdirmesi için baskı yapması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Filistin halkının Kudüs'ü başkenti olarak kabul eden bağımsız ve egemen bir devlet kurma hakkı ile uluslararası kararlar ve uluslararası hukuk çerçevesinde geri dönüş ve kendi kaderini belirleme hakkına vurgu yapıldı.

"İSRAİL'E HAYDUT BİR DEVLET OLARAK MUAMELE ETMEK ULUSLARARASI TOPLUMUN GÖREVİDİR"

Hamas Siyasi Büro Üyesi Basem Naim, BM Güvenlik Konseyi kararını "önemli ve anlamlı" olarak nitelendirerek, şu anda uluslararası toplumun İsrail'i bu kararı uygulamaya zorlamak için nasıl çaba gösterdiğini görmek gerektiğini belirtti.

İsrail'in alıkoyduğu 7 binden fazla Filistinliyi esir olarak görmediğini ifade eden Naim, "İsrailliler tarafından kaçırılmış en az 7 bin Filistinli var ve biz bunların hepsini rehine olarak görüyoruz. Eğer rehinelerin serbest bırakılması gerekiyorsa, bu her iki taraf için de uygulanmalı. Kararı memnuniyetle karşıladık, ancak İsrail'i zorlamak, bu çifte standardı sona erdirmek ve İsrail'e haydut bir devlet olarak muamele etmek uluslararası toplumun görevidir" sözlerini söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.