Hamas heyeti ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye gitti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırıları 5. ayında devam ediyor. Üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisini İsrail Başbakanı Netanyahu tarafınca reddedilmesinin peşinden Hamas'ın üst düzey isimlerinden Halil el-Hayya, beraberindeki heyetle birlikte ateşkesi görüşmek için Kahire'ye gitti.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun peşinden İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 125. günde devam ediyor. Hamas’ın üst düzey isimlerinden Halil el-Hayya, ateşkes konusunu görüşmek üzere beraberindeki heyetle Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi.

NETANYAHU ATEŞKES TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Hamas, kendilerine yapılan teklife karşı Gazze Şeridi’nde her biri 45 gün sürecek üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisinde bulunmuştu.

Bu süre zarfında Gazze’deki rehineler Filistinli mahkumlarla takas edilecek, Gazze’nin yeniden inşası başlayacak, İsrail güçleri Gazze Şeridi’nden tamamen geri çekilecek, cenazeler takas edilecekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise kısa süre sonra yaptığı açıklamada Hamas’ın karşı teklifini reddederek, "Başından beri mutlak zaferi hedef olarak belirledim ve bundan daha azına razı olmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Hamas’ın ateşkes şartlarını "hayal ürünü" olarak nitelendiren Netanyahu, "Hamas’ın az önce duyduğumuz hayal ürünü taleplerine teslim olmak, esirlerin özgürlüğüne kavuşmasını sağlamayacağı gibi yalnız yeni bir katliama davetiye çıkarır" demişti.

Netanyahu ayrıca, İsrail ordusunun Han Yunus’tan sonra Refah’a operasyon düzenlemesi için emir verdiğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

TransUnion Araştırması: Gençlerin Ekonomik Durumu Zorlaşıyor
Gazze'de İsrail Saldırıları: 35 Bin 91 Can Kaybı
Gazze'deki İsrail Saldırıları Sonucu 360 Bin Filistinli Evlerini Terk Etti
Gerginlik Tırmanıyor: Rusya'dan Batı'ya Savaş Mesajı
Microsoft, Fransa'ya Yapay Zeka ve Bulut Bilişimde Dev Yatırım Yapacak