Hamas Heyeti, Kahire'de Mısır Yetkilileriyle Görüştü: Ateşkes ve Esir Takası Gündemde

Hamas heyeti, Kahire'de Mısır İstihbarat Şefi ile görüştü. Ateşkes ve esir takası taleplerini ileten heyet, İsrail'in saldırılarını durdurmayı ve Gazze'deki yeniden inşa sürecini istiyor. Hamas'ın ulusal hedeflerinde ısrarı devam ediyor.

Kahire'de gerçekleşen görüşmede Hamas heyeti, Mısır İstihbarat Şefi ile bir araya geldi. Heyet, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması, esir takası ve yeniden inşa sürecini içeren bir anlaşma talep etti. Hamas'ın ulusal hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı vurgulandı. İsrail heyeti de müzakereler için Kahire'ye gidiyor.

Hamas, Filistin'deki bir örgüt olarak 1987'de kurulmuştur. İsrail, ABD ve birçok Batılı ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Hamas, Filistin'de siyasi ve askeri bir güç olarak faaliyet gösterirken, çoğunlukla İsrail'e yönelik saldırılar ve çatışmalarla tanınmaktadır. Örgüt, 2006'da Filistin Yönetimi seçimlerinde zafer elde ederek Gazze Şeridi'nde kontrolü ele geçirdi. Hamas'ın ana hedefleri arasında İsrail'e karşı silahlı mücadele, Filistin topraklarının tam kontrolünü sağlamak ve İsrail'in varlığını tanımamak bulunmaktadır. Hamas, çeşitli dönemlerde İsrail ile ateşkes anlaşmaları yapmış olsa da, çatışmaların devam ettiği bir dönemdeyiz ve müzakereler genellikle çözümsüzlükle sonuçlanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti