Hamas: "İşgal hükümeti hala kaçıyor ve müzakereler kısır bir döngüye sıkışmış durumda"

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedilememesini, İsrail'in esir takasına kayıtsızlığıyla ilişkilendirerek eleştirdi. Hamdan, Netanyahu hükümetini müzakerelerden kaçmakla suçlayarak, kısırdöngüye yol açtığını ifade etti.

Usame Hamdan, Hamas Siyasi Büro üyesi, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in müzakerelerde ilerleme kaydetmek yerine engeller çıkardığını savundu. Hamdan, Netanyahu'nun İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik kayıtsızlığını vurgulayarak, İsrail'in müzakerelerden kaçındığını ve görüşmelerin kısır bir döngüye girdiğini belirtti.

ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda sürdürülen diplomatik çabalara rağmen, Hamas'ın esneklik göstermesine rağmen ateşkes anlaşması sağlanmasında ilerleme sağlanamadığı ifade edildi. Hamas yetkilisi Hamdan, Netanyahu'nun taraflar arasında anlaşma sağlanmasının önüne engeller koyduğunu iddia ederken, İsrail'in esir takası konusunda kayıtsız kaldığını dile getirdi.

Hamas'ın siyasi kanadından gelen bu açıklamalar, İsrail ile Hamas arasındaki gergin ilişkilerin barışçıl bir çözüme ulaşmasının önündeki zorlukları ortaya koymaktadır. Ancak, uluslararası toplumun arabuluculuk çabaları, taraflar arasında anlaşma sağlanması için umut oluşturmaya devam etmektedir. Hamas'ın tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı ve müzakerelerin geleceği, İsrail ve Hamas arasındaki ilişkilerin seyrini belirleyecek önemli faktörler arasında yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.