Hamas, İsrail'den Gazze'den çekilmesine yönelik bir yazılı taahhüt talep etti

Üst düzey bir Mısırlı yetkili ve bir Hamas yetkilisi, devam eden ateşkes görüşmelerinin ikinci aşamasında, Hamas'ın Gazze'den İsrail'e yönelik çekilme konusunda "yazılı taahhüt" istediğini belirtmiş oldu.

Üst düzey bir Mısırlı yetkili ve bir Hamas yetkilisi, devam eden ateşkes görüşmelerinin ikinci aşamasında, Hamas'ın Gazze'den İsrail'e yönelik çekilme konusunda "yazılı taahhüt" istediğini belirtti.

Filistinli bir militan grubu, Mısırlı ve Katarlı arabuluculara altı haftalık bir ateşkes önerisi sunduklarını açıkladı. Hamas, bu öneriye yanıtında kalıcı bir ateşkes, İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, yerinden edilmiş insanların evlerine geri dönmesi, yardım akışının artması ve Gazze'nin yeniden inşasının başlaması gibi taleplerin sürdüğünü vurguladı.

Hamas, esir takasına da hazır olduklarını vurguladı. Arabulucuların teklifi, altı haftalık bir ateşkesin ilan edilmesini, Hamas'ın elindeki rehinelerden 40'ını serbest bırakmasını, İsrail'in ise 900 Filistinli mahkumu tahliye etmesini içeriyordu. İsrail, Hamas'ın geçen hafta reddettiği teklifi bugün de reddettiğini belirtti.

Hamas, İsrail'den Gazze'den tamamen çekilmesini, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını ve savaşın tamamen sona ermesini içeren kapsamlı bir anlaşma talep ediyor. Hamas ayrıca, bu taleplerin aşamalı olarak yerine getirilmesi için İsrail'den yazılı güvence istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması