Hamas, İsrail'in Gazze saldırılarına M90 roketleriyle yanıt verdi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'deki sivil kayıplarına tepki olarak Tel Aviv'e M90 roket atışı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, bazı roketlerin hedefe isabet ettiğini doğrularken, bölgede uyarı sirenleri çaldı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarına tepki olarak Tel Aviv'i hedef aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından, Hamas güçleri Tel Aviv'i M-90 roketleriyle vurdu. Bu eylemin, İsrail’in bölgede gerçekleştirdiği sivil kayıplara yanıt olarak yapıldığı belirtilirken, özellikle Gazze halkının zorla yerlerinden edilmesine karşı bir misilleme olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu (IDF), Han Yunus'tan Tel Aviv ve çevresine roket fırlatıldığını doğruladı. Bazı roketlerin yerleşim bölgelerine isabet ettiği kaydedilirken, halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması ve İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarına uyması gerektiği ifade edildi. Olayın ardından Tel Aviv, Holon, Bat Yam ve Rishon Lezion şehirlerinde uyarı sirenlerinin çaldığı bildirildi.

Saldırılar, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların durması için ateşkes müzakerelerinin sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Ancak bölgedeki sivil kayıpların artması, çatışmaların şiddetinin daha da tırmanmasına yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.