Hamas, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırıyı kınadı

Hamas, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınayarak, "Bu saldırı, İran'ın egemenliğine yönelik açık bir ihlal olup, bölgenin ve halkın güvenliğini tehdit eden bir gerilim" şeklinde değerlendirdi.

Hamas, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınayarak bunu "bölgenin güvenliğini tehdit eden açık bir ihlal" olarak değerlendirdi. Yapılan yazılı açıklamada, "Bu saldırı, İran'ın egemenliğine yönelik belirgin bir ihlal olup, bölgenin ve halkının güvenliğini tehdit eden bir gerilim" denildi. Hamas, ABD destekli bu saldırganlığın sonuçlarından İsrail'i sorumlu tuttuğunu belirtti.

Açıklamada, ABD yönetimi ve bazı Batılı ülkelerin, Gazze, Lübnan ve diğer Arap ve İslam halklarındaki masum sivillerin kanının dökülmesine hala hoşgörü gösterdiği ifade edilerek, bu saldırının İsrail'in insanlık suçu işlediğini kanıtladığı vurgulandı.

İsrail, 1 Ekim'deki İran füze saldırılarına "misilleme" olarak İran'daki askeri hedeflere saldırdığını açıkladı. İran, Tahran ile Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını, hava savunma sistemlerinin saldırılara başarıyla karşı koyduğunu, ancak bazı bölgelerde sınırlı hasar meydana geldiğini bildirdi. İsrail, saldırının "başarıyla" gerçekleştirildiğini belirtirken, İran ordusu saldırılarda iki askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.