Hamas Lideri Sinvar'ın Akıbeti Belirsiz: İsrail'den Açıklama Geldi!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi başkanlığındaki toplantıda, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın akıbetine dair belirsizlik dikkat çekti. Sinvar'ın ölüm ihtimali üzerine tartışmalar devam ediyor.

İsrail ordusu tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin önünde yer alan ekranda Hamas lideri Yahya Sinvar'ın üzerinde soru işareti bulunması tartışmalara neden oldu. Times of Israel’in haberine göre, bu durum, Tahran’a düzenlenen saldırıda ölen Hamas lideri İsmail Haniye’nin yerine geçen Sinvar’ın akıbetine dair belirsizlikleri artırdı.

SINVAR'IN ÖLÜMÜ İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın Gazze’de uzun süredir görünmemesi ve dış dünya ile temasının azalması, İsrail’in Sinvar’ın ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde durmasına yol açtı. İsrail medya kuruluşları KAN, Haaretz, Maariv ve Walla, Askeri İstihbarat Dairesi’nin Sinvar’ın, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında öldürülmüş olabileceğine dair spekülasyonlar yürüttüğünü bildirdi.

İSRAİL’DEN SINVAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR

Ancak Şarku’l Avsat’ın Times of Israel'den aktardığına göre, İsrail hükümeti Sinvar'ın ölümüne dair kesin bir kanıt olmadığını ve İç İstihbarat Servisi Şin Bet’in Sinvar’ın hayatta olduğuna inandığını belirtti. İsrail ordusu, konu hakkında kesin bilgiye sahip olmadıklarını ve bu tür spekülasyonların asılsız olduğunu ifade etti.

HANIYE’NİN YERİNE SINVAR'IN SEÇİLMESİ

İsrail basını, ılımlı olarak tanımlanan İsmail Haniye’nin yerine Hamas Siyasi Büro Başkanlığına Yahya Sinvar’ın seçilmesini, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunun mimarı olarak nitelendirerek "sürpriz" olarak yorumladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.