Hamas'ın Beyt Hanun Operasyonu: İsrail Askerlerine Pusu ve Roket Saldırısı

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Beyt Hanun'da İsrail askerlerine pusuya düşürüldüğünü ve çatışma yaşandığını açıkladı. Açıklamada, 10 askeri taşıyan aracın vurulduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nde ise Refah bölgesindeki "Yasin-105" roketiyle iki İsrail askeri buldozerinin hedef alındığı bildirildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Beyt Hanun'da İsrail askerlerine pusuya düşürüldüğünü açıkladı. Çatışmada 10 askeri taşıyan araç vuruldu. Gazze'de ise Refah bölgesindeki "Yasin-105" roketiyle iki İsrail askeri buldozeri hedef alındı. İsrail'den henüz yanıt gelmedi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın resmi açıklamasında, Beyt Hanun'a karadan giren İsrail askerlerinin geceleyin pusuya düştüğü ve çatışma yaşandığı ifade edildi. Bildiride, 10 İsrail askerini taşıyan bir aracın önce vurulduğu, ardından araca el bombaları atıldığı belirtildi. Pusuya düşürülen askerlerin yardımına takviye güç geldiği ve bu sırada araçtaki patlayıcı düzeneğin infilak ettiği aktarıldı. Sonuç olarak, pusuya düşürülen ve yardıma gelen askerlerin öldüğü veya yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde de "Yasin-105" roketinin kullanılarak İsrail ordusuna ait iki "D9" askeri buldozerinin hedef alındığı kaydedildi. Ancak, İsrail ordusu henüz bu olaylara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Bu gelişmeler, bölgede tansiyonun yükseldiği ve çatışma riskinin arttığı bir döneme denk geliyor. Hamas'ın askeri faaliyetleriyle ilgili bu tür bildirimler, genellikle bölgedeki gerilimi daha da artırma potansiyeline sahip olduğundan, uluslararası toplumda endişe ve dikkatle karşılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.