Hamaslı Yetkili Rişk, Netanyahu'nun Gazze Açıklamasına Sert Tepki Gösterdi

Hamaslı yetkili Rişk, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de "kısmi anlaşmaya hazır olduğu" açıklamasına tepki gösterdi. Rişk, Netanyahu'nun gerçek niyetinin ateşkesi kaçmak ve soykırıma devam etmek olduğunu savundu, ABD'yi Netanyahu'ya karşı baskı yapmaya çağırdı.

Hamaslı yetkili Rişk, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki durumu ilgilendiren "kısmi anlaşma" açıklamasına sert tepki göstererek, Netanyahu'nun gerçek niyetini sorguladı ve ABD'yi müdahale için çağırdı.

Rişk, Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'de "kısmi bir anlaşmaya hazır olduğu" açıklamasına yazılı olarak tepki gösterdi.

Rişk açıklamasında, "Netanyahu'nun kısmi bir anlaşmadan ve saldırılara devam etmekten bahsetmesi, esirlerin ailelerine yalan söylediğini ve onların evlatlarının hayatını umursamadığını gösteriyor." dedi. Ayrıca, "Netanyahu'nun asıl amacının anlaşmaya varmamak, kazanmak ve soykırıma devam etmek için ateşkesten kaçmak olduğunu" vurguladı.

ABD yönetimini de çağıran Rişk, Netanyahu'ya karşı tavır almaya ve savaşın durması için baskı yapmaya davet etti.

Hamaslı yetkili ayrıca, Katar ve Mısırlı arabulucuların Gazze'de ateşkese varılması, İsrail ordusunun tamamen geri çekilmesi ve esir takasının teminat altına alınması için yaptıkları çabaların olumlu karşılandığını tekrarladı.

Netanyahu, 23 Haziran'da İsrail'in Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda, Gazze’deki saldırıların tamamen durmayacağına işaret ederek, "Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım." demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.