Hamile kadını sokak ortasında dövdü: Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile bir kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın tutuklandığını açıkladı. Tunç, "Kadına şiddet asla kabul edilemez ve insan hakkı ihlalidir" dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de şiddeti lanetleyerek, seyredenlerin durumunu eleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile bir kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın tutuklandığını duyurdu. Kadına şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile bir kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığını açıkladı. Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kadına şiddet, ne sebeple olursa olsun asla kabul edilemez. Kadına şiddet, açıkça insan hakkı ihlalidir. Bu konuda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor, şiddeti kesin bir şekilde reddediyoruz. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya üzerinden, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz" açıklamasında bulundu. Çelik, "Kadına yönelik şiddet yasal olarak suçtur; ahlaki olarak ise insanlık dışıdır. Şiddeti engelleme imkânı varken durumu seyredenlerin tavrı da vahimdir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.