Hamile Kadını Sokak Ortasında Öldüresiye Dövmüştü: Adli Kontrol Şartıyla Tahliye!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı 19 yaşındaki hamile Sude Naz Atak'a sokak ortasında şiddet uygulayan Yılmaz Akman, mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı hamile Sude Naz Atak'ı (19) sokak ortasında dövüp hakaret eden Yılmaz Akman'a mahkeme tarafından ceza verildi. Akman, "alenen hakaret" suçundan 9 ay 15 gün, "kasten yaralama" suçundan ise 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

OLAYIN DETAYLARI


Olay, 16 Ağustos'ta Akhisar'ın Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Yılmaz Akman, dini nikahla yaşadığı 5.5 haftalık hamile Sude Naz Atak'ı, köye gitmeye ikna edemediği için sokak ortasında dövmeye başladı. Akman, yere düşen Atak’a yumruk ve metal bir fırça sapıyla saldırdı. Bu sırada çiftin 3 yaşındaki oğlu da olayın tanığı oldu. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, Akman’ın şiddetini durdurmaya çalıştı.

TANIKLARIN İFADELERİ


Duruşmada tanıklar dinlendi. Esnaf Ömer Faruk Babalı, "Kavga ettiklerini görünce sopayla ayırmaya çalıştım. Yılmaz Akman da sopayı elimden alarak kadına vurmaya başladı" ifadelerini kullandı. Erkan Çiftçi, olay günü belindeki kırık nedeniyle müdahale edemediğini, ancak kadının "Yardım edin, yardım edin" diye bağırdığını duyduğunu aktardı.

SANIĞIN SUÇUNU KABULLENİŞİ


Yılmaz Akman, duruşmada Sude Naz Atak'ın sürekli kendisini darbettiğini öne sürdü ve alkolün de etkisiyle bu duruma tepki gösterdiğini belirtti. Ancak mahkeme, sanığı "alenen hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından cezalandırdı.

SUDE NAZ ATAK’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA


Duruşmanın ardından, Sude Naz Atak'ın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu Eraslan, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, "Sude Naz Atak’ın can güvenliği yok. Verilen cezaların azlığı nedeniyle üzüntümüzü dile getiriyoruz. Sonucu istinaf mahkemesine taşıyacağız" dedi.

TOPLUMSAL TEPKİLER


CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Güven de verilen cezayı az bulduklarını ve bu tür olaylarda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Bu olay, Türkiye'deki kadına yönelik şiddetle mücadelede daha fazla önlem alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.