Hamilton, emekli olduktan sonra da F1’de kalmak istiyor

Yedi kez dünya şampiyonu, Lewis Hamilton, yarışmayı bırakmasının ardından da bir şekilde Formula 1’e dahil olmak isteğini belirtti.

Rekorları alt üst eden İngiliz pilot 8. şampiyonluğunu hedefliyor olsa da, önümüzdeki 8 aylık süreçte, sporda devam edip etmeyeceğinin kararını vereceğini açıkladı.

36 yaşındaki İngiliz pilot, padok dışında da birçok hobiye sahip. Bu hobilerin arasında moda, müzik, sosyal ve çevresel konular yer alıyor. Bazılarına göre Lewis Hamilton, F1’i bıraktığı zaman, spordan komple ayrılacak.

Ancak, Gazzetta dello Sport’la röportaj yapan Hamilton, herhangi bir rol belirtmese de, sporda kalabileceğini söyledi.

Hamilton, ‘’Yarışmayı bıraktıktan sonra da F1’de kalabilirim ve sanırım bunu yapmak istiyorum.’’ 

‘’Ancak yarışmayacağımı düşünmek benim için zor.’’

‘’Büyürken, içinde olduğunuz şeyleri değiştirmenin daha kolay olduğunu ve daha iyi sonuçlandığını öğrendim. F1 bana birçok insana ulaşmak, onları bilgilendirmek, onlara pozitif mesajlar göndermek ve onları cesaretlendirmek için gereken platformu sağladı."

‘’Bir noktada, bırakmak zorundayım ancak motor sporlarını daha kapsayıcı kılma amacı aklımdan asla çıkmayacak, bu her zaman uğruna savaşacağım bir şey. Bir veya iki yıl yeterli olmayacak.’’ dedi.

Hamilton, Bahreyn Grand Prix’sinden önce emeklilik düşüncelerinin aklında var olduğunu belirtse de, 2021’in sonundan sonra da yarışmaya devam edeceğini düşündüğünü de ekledi.

‘’İçinde bulunduğum pozisyonun, şampiyonayı kazanıp kazanmamamızla ilgisi yok. İşler zora girdiği için pes etmem.’’

‘’Tek yıllık bir sözleşme istedim ve evet, Toto’ya gelecek üzerine birlikte çalışırsak, bunu Ocak’tan önce yapmamızın iyi olacağını söyledim.’’

‘’Kendimi tamamen bu spora adadım. Yaptığım işi seviyorum. İyi mücadeleler çıkaracağız ve bu her zaman sevdiğim bir şeydi.’’

‘’Şu anda içinde bulunduğum durumda, bunun son yılım olduğunu hissetmiyorum. Önümüzdeki sezon gelecek bu heyecanlı kural değişiklikleri de var.’’

‘’Yolun sonuna geldiğimi düşünmüyorum ve önümüzdeki sekiz aylık süreçte, bırakmaya hazır olup olmadığımı anlayacağım. Bırakacağımı düşünmüyorum ancak asla bilemezsiniz’’ diye konuştu. (Kaynak-.motorsport.com)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
Beşiktaş, 179 milyon euro değerinde muhteşem bir yıldız transferi yapıyor!
Beşiktaş'tan bomba transfer: 37 milyon euroluk süper yıldız için hazırlıklar başladı!