Hamza Dağ’dan arsa mağdurlarına müjde geldi!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İnciraltı arsa mağdurlarına seslenerek, "Gözünüz aydın olsun. İnşallah ihale, bu ay içerisinde gerçekleşecek. Bu vesileyle bu işi de bir noktaya getirmiş olacağız" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, uzun zamandır arsalarında mağduriyet yaşayan İnciraltı arsa mağdurlarının oluşturduğu İnciraltı Gelişim Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Cumhur İttifakı Balçova Belediye Başkan Adayı Erol Eroğlu da bulundu.

Dağ, İnciraltı'nın turizmin canlanmasını ve Balçova'nın gelişmesini sağlayacak imar planlarının yıllardır onaylanmadığını belirterek, sürecin muğlak bırakıldığını ve sürekli olarak ertelendiğini ifade etti. Planlama yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildiğini hatırlatan Dağ, ihalenin de bakanlık tarafından onaylandığını belirtti. Dağ, ihale sürecinin bu ay içinde gerçekleşeceğini müjdeledi.

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut ise bölgedeki vatandaşların neden mağdur olduğunu açıkladı. Karabulut, İnciraltı'nın uzun yıllardır planlanmadığını ve turizm potansiyelinin değerlendirilmediğini dile getirdi. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın planlamasıyla bölgede sağlık turizmine odaklanan bir gelişimin başladığını ve İzmir'in yeni bir kent ormanına kavuşacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!