Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 103 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi!

Ticaret Bakanlığı, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda yapılan operasyonda 103 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, ikinci bir operasyonda faturasız 34 bin 958 adet tıbbi ilaç bulundu. Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda 103 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri bir uyuşturucu madde yakalamasına daha imza attı. Türkiye'ye girmek üzere gelen şüpheli bir TIR, detaylı bir inceleme için mercek altına alındı. Araç üzerindeki arama sonucunda 103 milyon Türk lirası değerinde kokain, metamfetamin ve ecstasy türü uyuşturucu maddeler ele geçirildi."

Ayrıca, Hamzabeyli Gümrük Sahası’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir TIR'a yönelik ikinci operasyonda ise, "Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen arama ve kontrollerde, faturasız, belgesiz ve beyan edilmeyen, ticari miktar taşıyan toplam değeri 390 bin 550 Türk lirası olan 34 bin 958 adet tıbbi ilaç tespit edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.