Hande Fırat'a göre Suriye ordusu Afrin'e girmedi

ABC Haber MerkeziSuriye ordusuna doğrudan bağlı Ulusal Savunma Güçleri (NDF), bugün tanklar ve ağır silahlarla Afrin'e girdi. NDF'nin yanında uçaksavar füzesi getirdiği de iddia ediliyor. Güçlerin Afrin'e giriş yapmasının...

ABC Haber Merkezi

Suriye ordusuna doğrudan bağlı Ulusal Savunma Güçleri (NDF), bugün tanklar ve ağır silahlarla Afrin'e girdi. NDF'nin yanında uçaksavar füzesi getirdiği de iddia ediliyor. Güçlerin Afrin'e giriş yapmasının hemen ardından TSK, giriş yapılan bölgeyi topçu atışına tuttu. 

Son dönemde, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a patronu Aydın Doğan'la birlikte gitmeleri haricinde ismi pek gündeme gelmeyen Hande Fırat ise, konuyla hiç alakası olmayan bir iddia ortaya attı. Hande Fırat, giren birliklerin resmi olarak Esad'a bağlı olduğunu görmezden gelerek, "Ankara şu ana kadar Esad rejiminin Afrin’e girdiği gibi bir bilgi elde etmedi" şeklinde bir yoruma imza attı.

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat imzasıyla Hürriyet'te yer alan 3 cümlelik 'haber'de, "Ankara’dan edinilen bilgilere göre sınırda İran yanlısı Şii milisler gösteri yapıyor. Edinilen bilgilere göre bu gösteri İran’ın, 'Suriye’nin yanındayız' mesajı olarak algılanıyor. Ankara şu ana kadar Esad rejiminin Afrin’e girdiği gibi bir bilgi elde etmedi" ifadeleri yer aldı.

Ulusal Savunma Güçleri (NDF) savaşın ilk yıllarında her mahallede ve kentte kurulan, ordu ve Hizbullah'ın eğitim verdiği yerel güçlerin adı. NDF, her kentte kuruldu ve sayılarının şu anda 50 binden fazla olduğu düşünülen savaşçısı var. Ayrıca Hande Fırat'ın iddia ettiği gibi Şiilerden de oluşmuyor, Suriye vatandaşı olan her etnik, din ve mezhepten de üyesi var.

ÜÇ CÜMLEDEN BİRİ GİTTİ!
Fırat'ın 'haber'inin yayınlanmasından bir süre sonra, Ankara'nın TSK'nın bombardıman yaptığı iddiasını doğrulamadığı 'bilgi'sinin olduğu cümle silindi.

Suriye güçleri Afrin'e girdi!

Suriye kuvvetleri Afrin'e girdi: YPG'den ilk açıklama!

TSK, Afrin'e giren Suriye güçlerini bombalıyor!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
Mercedes-Benz, Apple CarPlay desteğini sonlandırıyor
Tesla Cybertruck'ın Türkiye tarihi belli oldu!
İkinci el araba alacaklar elini çabuk tutsun: Zam dalgası geliyor!
Artık herkes Mercedes-BMW-Audi yerine bunu alacak!