Hangi partiden kaç vekile yargı yolu açıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlık düzenlemesini onaylamasının ardından Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Başkanlığı’nda, TBMM Başkanlığı’nda, Başbakanlık’ta ve Adalet Bakanlığı’nda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlık düzenlemesini onaylamasının ardından Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Başkanlığı’nda, TBMM Başkanlığı’nda, Başbakanlık’ta ve Adalet Bakanlığı’nda bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemi hakkında düzenlenen dosyalar mahkemelere iletilecek.

15 gün sonra başlaması beklenen hukuki süreç öncesi hangi partiden kaç vekil hakkında fezleke hazırlandığı henüz netleşmedi.

Düzenleme Meclis'te oylandığı gün(20 Mayıs) 138 vekil hakkında fezleke bulunuyordu. Bu fezlekelerden 51'i CHP, 50'si HDP, 27'si AKP, 9'u MHP ve 1'i de bağımsız milletvekili hakkındaydı.

Ancak düzenleme Meclis'e geldikten sonra AKP kendi milletvekileri dışındaki vekillerin fezlekeleri hızla Meclis'e getirmişti ancak bu sayının tam olarak kaça ulaştığı netleşmedi.

Basına yansıyan bilgilere göre Selahattin Demirtaş hakkında 75, Figen Yüksekdağ hakkında 15, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 41 ve Devlet Bahçeli hakkında 10 fezleke bulunuyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var