Hangi ülkenin merkez bankası başkanı Türkiye’ye kaçtı? 100 milyar dolarlık kara para söz konusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Libya ve Irak merkezli pos cihazı üzerinden yapılan tefecilik ve kayıt dışı işlemler hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Karabat, Libya Merkez Bankası Başkanı'nın Türkiye'ye kaçışını ve pos cihazları üzerinden yürütülen tefecilikle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Libya Merkez Bankası Başkanı neden Türkiye'ye kaçtı? Kara para aklama ve vergi kaçakçılığına bakmalıyız. AKP'nin kayıt dışı ekonomi politikaları vatandaşları yoksulluk içine sürüklüyor ve Türkiye'nin uluslararası imajına zarar vererek dünya ile ilişkilerini zorlaştırıyor."

Karabat, pos cihazı tefeciliği hakkında defalarca uyarıda bulunduğunu ve BDDK'nın en az 31 şirketi tespit ettiğini, ancak bunlara müdahale edilmediğini belirtti. "Pos cihazları üzerinden gerçekleştirilen operasyonların merkezinde Libya ve Irak yer alıyor. Libya Merkez Bankası Başkanı Sadiq al-Kabir, 'can güvenliği endişesi' nedeniyle Türkiye'ye kaçtı. Son beş yılda bu yöntemle yapılan tefecilik miktarı 100 milyar doları aştı" dedi.

Karabat, Türkiye ve ABD'de pos cihazı tefeciliği ile ilgili soruşturmalar yürütüldüğünü, ancak rantçıların bu soruşturmaları engellediğini ifade etti. "Türkiye'nin itibarı ve kaybedilen milyarlarca lira vergi söz konusu. Bu nedenle yerel yargının suçluları cezalandırması gerekiyor," diyen Karabat, bazı Türk bankalarının da bu işin içinde olduğuna dair duyumlar aldıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.