Harç Ücretlerinde Değişiklik: Yurt Dışına Çıkacaklar İçin Yeni Tutarlar

Yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar için önemli bir değişiklik duyuruldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yurt dışı çıkış harcı 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 500 liraya yükselecek.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN (GİB) YENİ HARÇ TUTARI AÇIKLAMASI

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Yapılan açıklamada, 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni harç tutarının 500 lira olarak belirlendiği ifade edildi. Bu tarihten itibaren yurt dışına çıkacak vatandaşların, sınır kapılarında herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için harç ödemelerini önceden yapmaları gerektiği belirtildi.

HARÇ ÖDEMELERİ İÇİN SON TARİH VE YÖNTEMLER

Açıklamada, 12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yurt dışı çıkışları için 500 lira tutarındaki harcın ödenmesi gerektiği kaydedildi. Vatandaşlar, bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesi'nin dijital.gib.gov.tr web uygulaması üzerinden seyahat tarihini belirterek harç ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Bu düzenleme ile, yurt dışına çıkış yapacak vatandaşların herhangi bir aksaklık yaşamadan seyahatlerini planlamalarına olanak sağlanması hedefleniyor. Vatandaşların, harç ödemelerini 12 Ağustos'tan önce yaparak olası mağduriyetlerden kaçınmaları tavsiye ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.