Harita uygulamasına bir özellik daha eklendi!

Google Haritalar'ın konum geçmişini korumak için gizlilik ayarlarında değişiklik yapmıştı. Şimdi ise Google, Google Haritalar ve Waze için önemli güncellemeleri duyurdu. Bu yenilikler, her iki uygulamanın kullanıcı deneyimini ve işlevselliğini artırmayı amaçlıyor.

KONUM GEÇMİŞİ VE GİZLİLİK AYARLARI

Google, Google Haritalar ve Waze için önemli güncellemeler duyurdu. Bu yenilikler, her iki uygulamanın kullanıcı deneyimini ve işlevselliğini artırmayı amaçlıyor. Google Haritalar'ın konum geçmişini korumak için yaptığı gizlilik ayarları değişikliklerinden sonra gelen bu güncellemeler, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

VAKA RAPORLAMA GÜNCELLEMELERİ

Google Haritalar kullanıcıları artık yol kapanmaları, inşaatlar, hız kameraları ve polis varlığı gibi vakaları daha büyük simgelerle raporlayabilecek. Bu güncelleme sayesinde vakalar daha belirgin hale gelecek ve diğer sürücülerin vakaları hızlıca onaylamasına olanak tanıyacak.

BİNA GİRİŞLERİNİ GÖSTEREN YENİ ÖZELLİK

Webrazzi'de yer alan habere göre, Google Haritalar, kullanıcıların hedefe yaklaşırken bina girişlerini daha iyi tanımlayacak bir özelliği devreye sokuyor. Kullanıcılar, gidilecek binayı kırmızı renkle vurgularken, ana giriş yeşil bir gösterge ile işaretlenecek. Bu özellik ayrıca en yakın otoparkları da görmelerine olanak sağlayacak.

WAZE'DE YENİ TRAFİK KAMERA RAPORLAMA SEÇENEKLERİ

Waze, trafik kameraları konusunda yeni raporlama seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar artık otobüs ve HOV şeritlerinde otomatik olarak fotoğraf çeken, emniyet kemeri kontrol eden veya mesajlaşma yapanları tespit eden yeni trafik kameralarını bildirebilecek.

BÖLGESEL ETKİNLİKLER VE YOL KAPANIŞLARI

Waze ayrıca bölgesel etkinliklerin yol kapanışlarını bildiren yeni bir özellik sunacak. Kullanıcılar, maraton, konser veya beyzbol maçı gibi etkinlikler nedeniyle oluşabilecek yol kapanışları hakkında önceden bilgilendirilecek. Bu özellik, ilk olarak 2024 Olimpiyat Oyunları ile başlatılacak. Her iki güncelleme de kullanıcıların yolculuklarını daha verimli ve sorunsuz bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

OLİMPİYATLARA ÖZEL ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK ÖZELLİĞİ

Google, bu yaz Paris'te yeni bir artırılmış gerçeklik (AR) özelliğini kullanıma sunarak, kullanıcıların şehri tarih boyunca keşfetmelerini sağlayacak. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar, Google Haritalar üzerinden Eiffel Kulesi'nin 1900 Dünya Fuarı için tasarlanan versiyonunu, Seine Nehri üzerindeki eski pavyonları ve 1700'lerden kalma Notre-Dame Katedrali’ni artırılmış gerçeklik teknolojisi yardımıyla görebilecek.

Bu tarihi görüntüler yalnızca anıtların bulunduğu yerlerde değil, Google Haritalar uygulaması veya Street View aracılığıyla dünya genelinde de erişilebilecek. Google, bu AR deneyiminin Google Arts & Culture platformunun bir parçası olarak Ubisoft ile iş birliği içinde hazırlandığını duyurdu. Şirket, bu özelliğin bir başlangıç olduğunu ve gelecekte daha fazla tarihi içeriğin ekleneceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.