Haritalar özel kasada saklanacak

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cenevre'deki müzakerelerin son gününde Kuzey Kıbrıs lideriı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in sunacakları haritayı sadece 5 kişi görecek.Önceki gün...

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cenevre'deki müzakerelerin son gününde Kuzey Kıbrıs lideriı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in sunacakları haritayı sadece 5 kişi görecek.

Önceki gün Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başlayan müzakerelerde bugün kritik toprak konusu ele alınacak, ardından müzakere heyeti salon dışına çıkacak. Toplantı salonunda sadece Kıbrıslı iki lider, iki harita uzmanı ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide kalacak.

SADECE 5 KİŞİ GÖRECEK

Eide'nin gözetiminde, Akıncı ve Anastasiadis aynı anda kendi haritalarını sunacaklar.  İki kesimden harita uzmanı iki kişi de haritaları inceledikten sonra Eide'ye teslim edecek. Eide ise teslim aldığı her iki haritayı BM'nin özel kasasında saklayacak. Kuzey Kıbrıs Sözcüsü Barış Burcu, daha önce yaptığı açıklamada Türk tarafının adadaki toprak teklifinin yüzde 29.2 olduğunu açıklamıştı. Rum kesiminin ise yüzde 28.2 talebinde bulunduğu biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırılarına Karşı Asker Göndermeyi Değerlendiriyor
Riverside Üniversitesi'nde Filistin Kampı Anlaşması:Yönetim ve Öğrenci Aktivistler Arasında Uzlaştı
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 32 Ölü, 41 Yaralı
Somali'de Şiddetli Yağışlar Felaketi: Binlerce Göçmen, Nehir Taşkınlarıyla Mücadele Ediyor
Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret