Harris: 'İran’dan Gelen Tehditlere Göz Yumamayız!

ABD Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, Kefaret Günü kutlamalarında yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğini belirtti. Diplomasiye öncelik verdiğini ifade eden Harris, "tüm seçeneklerin masada" olduğunu vurguladı.

Cuma günü, Yahudi bayramı olan Kefaret Günü kutlamaları sırasında seçmenlerle bir araya gelen Kamala Harris, önemli açıklamalarda bulundu. Harris, İran’ın nükleer silah elde etmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizerken, bu hedefe ulaşmak için diplomatik yolları tercih ettiğini vurguladı.

TRUMP'A ELEŞTİRİ

Harris, yaptığı telefon görüşmesinde, İran ile olan ilişkilerin kötüleşmesine neden olduğunu savunduğu eski Başkan Donald Trump'ı eleştirdi. Harris, "Hiç şüpheniz olmasın, Başkan olarak ABD güçlerini ve çıkarlarını İran'dan ve İran destekli teröristlerden korumak için ne gerekiyorsa yapmaktan asla çekinmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

DİPLMASİ VE SEÇENEKLER

Açıklamalarında, diplomasiye öncelik verdiğini belirten Harris, "Diplomasi, amaç için tercih ettiğim yoldur, ama tüm seçenekler masadadır" dedi. Bu sözler, Harris’in uluslararası ilişkilerdeki kararlılığını ve müzakereler yoluyla çözüm arayışını ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.