Harris: Sinvar'ın ölümü savaşın sonunu getirebilir!

ABD'nin Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris, Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından öldürülmesini değerlendirdi. Harris, "Gazze'deki savaşı nihayet sona erdirmek için bir fırsat sunuyor" diyerek çözüm çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar...

İsrail tarafınca bugün yapılan açıklamada, düzenledikleri saldırı sonucu Hamas'ın yeni Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

İsrail, bugün yaptığı açıklamada, düzenlenen bir hava saldırısı sonucu Hamas’ın yeni Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü doğruladı. İsrail, Sinvar’ın ölümünü önemli bir stratejik başarı olarak değerlendirirken, bu gelişme uluslararası arenada da yankı buldu.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Kamala Harris, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sinvar’ın ölümü sonrası Gazze'deki savaşın sona ermesi için bir fırsat doğduğunu belirtti. Harris, "Savaş sonrası dönemin artık başlaması gerektiğini" vurgulayarak, bu sürecin İsrail'in güvenliği, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin halkının özgürlük, güvenlik ve onur içinde yaşama haklarına dayanması gerektiğini ifade etti.

Harris, Wisconsin'deki bir üniversite kampüsünde yaptığı kısa açıklamada, bu kritik dönemin Gazze'deki acıların sona erdirilmesi için de bir fırsat sunduğunu belirtti ve çatışmaların sona ermesi gerektiğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.