Hasan Arat “Beşiktaş artık doğru insanların elinde”

Beşiktaş Divan Kurulu 2024 Yılı 2. Olağan Toplantısı'nda Başkan Hasan Arat, kulübün gelişimine vurgu yaparak 15 bin yeni üye kaydının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Transfer politikalarını eleştiren Arat, kulüp içindeki değişim ve disiplin konularında daha fazla birlik çağrısında bulundu.

BEŞİKTAŞ DIVAN KURULU TOPLANTISI

Beşiktaş Divan Kurulu 2024 Yılı 2. Olağan Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-Anadolu Oditoryumu'nda yapıldı.

HASAN ARAT'IN KONUŞMASI

Toplantıda konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, son divan toplantısından bu yana çok çalıştıklarını vurguladı. "Devir aldığımız günden itibaren sıkıntılı günler geçirdik. O dönemde sahada da üzüldük. İyi sonuçlar almak için çaba sarf etmemiz gerekti. Ben yönetim kurulu adına bu süreçte bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen büyük taraftarlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

BEŞİKTAŞ’A HOŞGELDİNİZ

Arat, Beşiktaş'ın saha içinde ve dışında disiplin konusunda büyük değişim yaşamadığını ifade ederek, "Büyük camialarda kısa zamanda onarım yapmak oldukça zordur. Buna rağmen Beşiktaş bunun üstesinden gelecek büyüklüğe sahiptir. Beşiktaşlılar, her zamankinden daha çok birlik içerisinde olmalılar. Göreve geldiğimizden itibaren 9 aylık bir dönem geride kaldı. Bizler 9 senedir bu kulübü yönetiyor gibi hissediyoruz. 15 bin yeni üyelik başvurusu yapıldı. Bu durum Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır şekildedir. Camiamız, kendine duyulan güvenin artmasıyla bağımsız bir camia haline gelmiştir. Yeni üyelerimize İstanbul'un sahibi, Boğazın efendisi büyük Beşiktaş'a hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ’IN HEDEFLERİ

Başkan Arat, siyah-beyazlı camianın çehresinin değişim göstermeye başladığını belirtti. "Tüzük tadili gerçekleştirdik ve kulübümüz bu sayede adeta çağ atlamıştır. Beşiktaş artık doğru yoldadır. Ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Elimiz boş gitmedik. Kazandığımız kupaları da götürdük. Beşiktaş devletini sever, devlet de Beşiktaş'ı sever. Bizi en iyi şekilde ağırladığı için Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

BAŞARI VE SORUMLULUK

Hasan Arat, görevlerine başladıkları tarihten itibaren elde ettikleri başarıların yadsınamaz olduğunu dile getirerek, "71 gün içerisinde çıktığımız iki finalde iki kupa elde ettik. Teknik direktör seçiminde belirlediğim kriterler, takıma oyuncu takviyesi ve yaşanılan kolej havası, belki de birçoğumuza unutulmaz başkanımız Süleyman Seba dönemini hatırlatmaktadır. Hiçbir başkan bu sorumluluğu tek başına yürütemez. Bu durum mümkün değildir. Ben yönetim kurulu üyelerime tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TRANSFER POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Önceki yönetimin izlediği transfer politikasını eleştiren Arat, "Sözleşmesi fesih edilen, gönderilen, satılan veya kiralık olarak gönderilen oyuncu sayımız 42. Telefondan izlenerek gece yarısı transfer edilen oyuncuların bu kulübe çok fazla zararı olmuştur. Bazı şeyleri söylemeye bile utanıyoruz. Siz iş adamı değil misiniz? Kendi şirketlerinizde bu tarz işler yapar mısınız? Biz yıkıntı edebiyatı yapmak istemediğimizi söyledik. Ama bu tarz şeyleri sizlerle paylaşmamız lazım" dedi.

PROFESYONEL TRANSFER ÇALIŞMALARI

Kulübün transfer çalışmalarını profesyonel bir şekilde yaptığını anlatan Arat, "Ben geçen yıl size bu kulübe menajerleri sokmayacağımı söylemiştim. Şu anda 20 farklı ülkenin üzerinde çalışmalarını devam ettiren ekibimiz var. Ciddi çalışıyoruz. Video, data ve yapay zekadan faydalanarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Beşiktaş'ın bu takımına hepimiz sahip çıkalım. İnişler, çıkışlar olabilir. Bunlar sporda yaşanabilir. Desteğimizi asla kesmeyelim" şeklinde konuştu.

YENİ ÜYELER VE BÜYÜME

Kulübün üyelerinin daha iyi bir süzgeçten geçerek camiaya kazandırıldığını ifade eden Arat, "Aktif üye sayımız 43 bin 600. Kendi stadyumumuza bile sığamayacak duruma geldik. Son olarak 254 kadın, 4 şehit yakını, 3 gazi, 11 engelli vatandaşımız üye olmuştur. Beşiktaş, halkın takımıdır. Bundan sonra halk buraya gelerek başkanını seçecek. Beşiktaş, artık doğru insanların elinde" şeklinde belirtti.

DERNEKÇİLİK VE YENİ PROJELER

Siyah-beyazlı camianın bünyesindeki derneklerin artık daha kapsamlı işlerle uğraştığını dile getiren Hasan Arat, "Devletimiz bize İzmir'de 123 dönümlük güneş enerjisi santrali kurulumu için arazi tahsis etti. Beşiktaş devletini sever, devlet de Beşiktaş'ı sever. Ankara Beşiktaşlılar Derneği'nin yardımıyla Çankırı'da 203 dönüm daha tahsis edildi. Beykoz'daki arazimizi aldık. Orası artık Beşiktaş camiasının tapulu malıdır" ifadelerini kullandı.

STADYUMDAKİ KONSER ANLAŞMALARI

Stadyumda yapılan konser anlaşmaları hakkında da konuşan Başkan Arat, "Stadyumla ilgili yönetimden gitmeden 6 ay önce konser anlaşmaları yapmışlar. Bu işi yapanlar iyi paralar kazandılar ama hala kulübe olan borçlarını ödemiyorlar. Bu durumda ne yapacağız? Yapılan anlaşmada kulübün kazancı 1,5 milyon Euro olarak gösterilmiş. Zaten zemin çalışmalarının maliyeti bu rakam. Bunları bıkmadan usanmadan anlatacağız. Bu işlerin peşini bırakmayacağız" dedi.

HAKEM YÖNETİMİNE TEPKİ

İlk 5 haftası geride kalan Süper Lig'deki hakem yönetimlerine de değinen Arat, "Takımımıza karşı 4 maçta 2 kırmızı kart verildi. Böyle bir şey yok. Biz büyük bir camiayız. Bu konu hakkında konuştuğumda, ceza verirler dediler. Ama Allah var, Merkez Hakem Kurulu hakeme 2 maç ceza verdi. Takımımıza sahip çıkmalıyız. Beşiktaş'tan emeğini sömüren herkese sesleniyorum, Beşiktaş'tan ellerinizi çekin. Beşiktaş başkanına el sallayanlar gitti. Bundan sonra Beşiktaş'ın mallarına kimse çökemeyecek" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.