Hasan Arat'tan Beşiktaş taraftarına müjde: "Bazı sürprizler olacak"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, sponsorluk imza töreninde "Kara Duvar" projesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Konyaspor maçında stadyumda sürprizler olacağını duyuran Arat, taraftarın isteklerine duyarlılık gösterdiklerini belirtti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, bir sponsorluk imza töreninde açıklamalarda bulundu. Arat, siyah-beyazlı takımın "Kara Duvar" projesine dair, "Konyaspor maçında stadyumumuzda bazı sürprizler olacak. Taraftarımızı çok önemsiyoruz ve onların isteklerini dinliyoruz. Kara Duvar ile ilgili gereken tüm işlemleri tamamladık." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Beşiktaş Kulübü ile KİPTAŞ arasında tesisleşme süreçlerini kapsayan bir ortaklık protokolü imzalandı. Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşen imza töreninde, Arat, "Göreve geldiğimiz günden beri büyük bir özveriyle çalışan yönetim kurulu üyemiz Çağlayan Tugal'a teşekkür ediyorum. Çatıyı tamamen değiştirdik ve kaliteli malzeme kullandık. Çağlayan Bey, Beşiktaş camiası tarafından büyük takdir görüyor." dedi.

Beşiktaş Yöneticisi Çağlayan Tugal ise, "Ekrem İmamoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Bey ile birlikte çok değerli projelere imza atacağız. Yaklaşık 8 aydır işbirliğimiz var ve bu dinamik grup ile her projeye güçlü bir şekilde yaklaşabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Arat, "Anadolu ve İstanbul’da birçok yerde Kartal ismine rastlıyorum. Geçen gün Hollanda'ya giderken uçaktaki hostesin soyadı Beşiktaş'tı. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz." dedi.

Kara Duvar projesi ile ilgili olarak Arat, "Konyaspor maçında stadyumda bazı sürprizler olacak. Taraftarın isteklerini ciddiye alıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ilk başvuruyu biz yaptık. Şu an İçişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarla görüşmeler devam ediyor. Henüz bir ret cevabı almadık. Devletimiz bu konuda çalışıyor. Beşiktaş, üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmiştir. İzin çıktıktan sonra 4-5 hafta içerisinde değişim yapabiliriz. Koltuklar zamanında düzenlenmiş durumda. Beşiktaş, en şanslı kulüplerden biri. Taraftarımız yeni sezon için tribünleri dolduruyor ve kombinelerimiz oldukça güçlü bir seviyede. Talep eden öğrencilerin fiyat serzenişlerini de ciddiye alıyoruz ve en kısa zamanda çözüm üreteceğiz." şeklinde konuştu.

Arat, "Bu anlaşmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Beşiktaş’ın bu hamlesi doğru bir adımdır ve herkesin destek vermesini rica ediyorum. Bu, kamuya yarar sağlayacak bir atılımdır. Hayırlı uğurlu olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

KARA DUVAR PROJESİ NEDİR?


Beşiktaş’ın "Kara Duvar" projesi, Borussia Dortmund’un ünlü "Sarı Duvar" modelinden esinlenerek tasarlanmış bir stadyum düzenlemesi girişimidir. Proje kapsamında, Beşiktaş stadyumundaki kale arkasındaki koltukların kaldırılarak kapasitenin 7-9 bin kişi artırılması hedeflenmektedir. Amaç, kale arkası tribünlerini tamamen ayakta izlenen ve daha coşkulu bir atmosfer sağlayan bir yapıya dönüştürmektir. Bu değişiklik, Beşiktaş taraftarının maçları daha güçlü bir destekle takip etmesine olanak tanıyacaktır. Proje, İçişleri Bakanlığı ve diğer resmi kurumlarla görüşmelerin sürdüğü bir aşamadadır. Onay alındığında, koltukların kaldırılması ve yeni düzenlemelerin yapılması birkaç hafta içinde tamamlanabilecektir. Projenin gerçekleştirilmesi durumunda, kale arkası tribünleri Beşiktaş taraftarı için yeni bir sembol haline gelecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.