Hasan Hüseyin Gündüzalp 5 şehirde anıldı

16 Şubat 2015’te Adana’da geçirdikleri trafik kazasında ölen şairler Hasan Hüseyin Gündüzalp ve Bülent Gökgöl, Çukurova Kitap Fuarı’nda ve Adana Eğitim Sen Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılmışlardı. En...

16 Şubat 2015’te Adana’da geçirdikleri trafik kazasında ölen şairler Hasan Hüseyin Gündüzalp ve Bülent Gökgöl, Çukurova Kitap Fuarı’nda ve Adana Eğitim Sen Şubesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılmışlardı. En verimli dönemlerinde ve Tersakan Sanat dergisini çıkarma hazırlığındayken ölümleri, yakınları ve dostları kadar edebiyat dünyasını da üzmüştü. Yakınları ve sanat dostları, onlara vefalı olduklarını göstermişlerdi.

11 Haziran 2016’da sanat dostları, beş ilde bir araya gelerek “Hasan Hüseyin Gündüzalp’in Şiiri'' başlıklı etkinlik düzenlediler. Adana, Ankara, İstanbul, Samsun ve Van illerinde yapılan etkinliklerde şairin yaşamı belgesel olarak gösterildi. Şiirleri okundu, okuma tiyatrosu olarak canlandırıldı. Şiir sanatı, öykü ve romanları üzerine konuşmalar yapıldı. Anıları dile getirildikten sonra müzik dinletileriyle program sonlandırıldı.

Ankara’daki etkinlik Ekinsanat’ta gerçekleştirildi. Müslüm Kabadayı, Ayşe Kaygusuz ve Sinan Altun’un sunum ve konuşmalar yaptıkları etkinliğe, Deniz Şahinoğlu’nun bağlaması eşliğinde İlayda Aydoğdu okuduğu türkülerle renk kattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"