Hasan Nasrallah: İsrail'e Güçlü ve Etkili Misilleme Yapacağız

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in 30 Temmuz'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesinin ardından video konferansla düzenlenen törene katıldı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in 30 Temmuz'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesinin 7. günü dolayısıyla düzenlenen törene video konferans aracılığıyla katıldı. Nasrallah, İsrail'e karşı güçlü ve etkili bir misilleme yapacaklarını, bu misillemenin tek başlarına ya da diğer direniş gruplarıyla ortaklaşa gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'un Dahiye bölgesinde öldürdüğü Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün ölümünün 7. günü dolayısıyla düzenlenen törene video konferans aracılığıyla katıldı. Nasrallah, konuşmasında, İsrail'in bu tarihten itibaren beklediği misillemeye dair açıklamalarda bulundu.

Nasrallah, "Cevabımız kuvvetli ve etkili olacak" ifadesini kullanarak, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik karşılığının güçlü olacağını vurguladı. Bu misillemenin ya tek başlarına ya da direnişin diğer cepheleriyle, yani Yemen'deki Husiler ve Irak'taki Şii milislerle birlikte gerçekleştirileceğini belirtti. Nasrallah, İsrail'in sadece İran'ın vereceği misillemeyi beklemediğini, Hizbullah ve Yemen'in de İsrail'e karşılık vereceğini yineledi.

İsrail'in Hizbullah ile kapsamlı bir savaşa girme kararının kolay alınmayacağını ifade eden Nasrallah, İsrail'in bu savaşı başlatmak için herhangi bir bahane aramayacağını da sözlerine ekledi. Bu durumun, İsrail'in savaş açma kararının ne kadar karmaşık ve riskli olduğunu gösterdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.