Hasan Nasrallah'ın halefinin Haşim Seyfeddin olabileceği konuşuluyor: Haşim Seyfeddin kimdir?

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Cuma günü İsrail saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından, örgütün yeni liderinin kim olacağı merak ediliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Cuma günü İsrail saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından, örgütün yeni liderinin kim olacağı merak ediliyor. Uzmanlar, Nasrallah'ın yerine Haşem Seyfeddin'in geçebileceğini öne sürüyor. Peki, Haşem Seyfeddin kimdir?

SÜLEYMANİ İLE AKRABALIK İLİŞKİSİ  

1964 yılında Güney Lübnan'ın Tire yakınlarındaki bir köyde doğan Seyfeddin, köklü bir aileye mensup. Hasan Nasrallah ile akrabalığı nedeniyle dikkat çeken Seyfeddin, kutsal bir soydan geldiğini savunuyor. Teoloji eğitimi için Necef'e yerleşti, ancak Nasrallah'ın Hizbullah liderliğini üstlenmesinin ardından 1990 yılında Beyrut'a döndü ve örgütün Yürütme Konseyi'ne başkanlık etti.

Seyfeddin'in, 2020'de ABD tarafından öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile akraba olduğu da iddialar arasında.

HASAN NASRALLAH'IN TERCİHİ  

Hizbullah'ın yönetiminde 60 yaşındaki Seyfeddin, örgütün siyasi işlerinden sorumlu. Ayrıca, askeri konularda da önemli bir rol üstleniyor. Şii milis grupları konusunda uzmanlaşmış Phillip Smyth, Seyfeddin'in uzun zamandır liderlik pozisyonuna hazırlandığını belirtiyor. Seyfeddin, Nasrallah ile çalıştığı süre boyunca örgütün eğitim ve bürokratik işlerine odaklandı ve askeri kararları genellikle Nasrallah'a devretti.

Dini eğitimini bir kısmını İran'da alan Seyfeddin, İran rejimini destekliyor. Kardeşi Abdullah, Hizbullah'ın Tahran büyükelçisi olarak görev yapıyor. 2017'de ABD tarafından 'terörist' olarak ilan edilen Seyfeddin, Filistinli Hamas ile bağlantılarıyla da tanınıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.