'Haseke'de çatışmanın ardında Suud var!'

 'Haseke'de Kürtleri Suriye ordusuna karşı Suudi'ler cesaretlendirdi' başlığıyla verilen haberde YPG ile doğrudan temas eden Suudi yetkililerin, Suriye ordusuna karşı kullanılmak üzere Kürt güçlerine silah verdiği iddia edildi.Gazetenin...

 'Haseke'de Kürtleri Suriye ordusuna karşı Suudi'ler cesaretlendirdi' başlığıyla verilen haberde YPG ile doğrudan temas eden Suudi yetkililerin, Suriye ordusuna karşı kullanılmak üzere Kürt güçlerine silah verdiği iddia edildi.

Gazetenin YPG'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, geçtiğimiz günlerde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Suudi Arabistan'ın yetkilileri arasında resmi bir görüşme gerçekleşti.

Suudi Arabistan ile YPG arasında doğrudan temasın olduğunu iddia eden gazete, Suudilerin bu politikasının yeni olmadığını da belirtti. 

Gazetenin iddiasına göre, taraflar arasındaki görüşmede Suudiler YPG'ye Suriye Ordusu'na karşı kullanmak üzere silah satışı teklifinde bulundu.  

Geçen hafta Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy'de yayımlanan bir makale de, Suudi Arabistan'ın bölge siyasetine müdahale için yeniden aktif bir tutum alacağını iddia etmişti. 

LAVROV-KERRY GÖRÜŞMESİ

Es-Safir ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin önümüzdeki günlerde Cidde'de Suudi mevkidaşı ile görüşeceğini, daha sonra da Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Cenevre'de bir araya geleceğini bildirdi. Kerry'nin görüşmelerinde gündem Suriye olacak. 

    
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti