Hastane İflas Etti: Dev Sağlık Zinciri Batarken CEO Servet Kazandı!

ABD'nin en büyük sağlık ağlarından biri olan Steward Health Care System iflas etti. İflasın ardından CEO'nun lüks yaşamı ve şaşırtan serveti tüm ülkede infial yarattı. Tüm detaylar için haberimize tıklayınız...

ABD'nin önde gelen hastane zincirlerinden Steward Health Care System, son yıllarda sağlık sektöründe büyük yankı uyandıran bir iflas süreciyle karşı karşıya kaldı. Şirketin mali açıdan zor günler geçirdiği bu dönemde, CEO Dr. Ralph de la Torre'nin lüks harcamaları kamuoyunda büyük tepki topladı. Wall Street Journal'in haberine göre, iflas süreci boyunca Dr. de la Torre'nin kişisel hesaplarına ve kontrolündeki şirketlere toplamda 250 milyon dolardan fazla ödeme yapıldığı iddia ediliyor.

Şirketin finansal zorluklar yaşadığı ve hastanelerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı bir dönemde, CEO'nun bu denli büyük miktarda paralar elde etmesi dikkat çekti. Özellikle Dr. de la Torre'nin 2020 yılında şirketin çoğunluk hissesini devralmasının ardından bu ödemeleri almaya başladığı vurgulanıyor.

İflas sürecine rağmen Dr. de la Torre’nin lüks yaşamına devam ettiği belirtiliyor. Kendisi bu dönemde 40 milyon dolarlık Amaral adlı bir yat, 15 milyon dolarlık Jaruco adlı bir balıkçılık teknesi ve 7,2 milyon dolarlık bir Dallas malikanesi satın aldı. Bu harcamalar, hastanenin iflasından çok, CEO'nun gösterişli yaşam tarzı ile anılmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.