Hastane randevu sistemi değişti! Bundan sonra işleyiş şöyle olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki yeni randevu sistemine ilişkin önemli bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Bakan Koca, son dakikada iptal edilen randevuların büyük ölçüde israf yarattığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki yeni randevu sistemine ilişkin önemli bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Bakan Koca, son dakikada iptal edilen randevuların büyük ölçüde israf yarattığını belirtti. Verdiği bilgilere göre, 25 milyon tekil vatandaşın toplam 81 milyon randevusunu son dakikada iptal ettiğini ifade eden Koca, bu durumun 17 milyon randevu kapasitesinin boşa harcanmasına neden olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı, çözüm olarak hastanelerde "randevuma geleceğim" onayı sisteminin hayata geçirileceğini duyurdu. Yeni uygulamayla birlikte, randevu sahiplerinin randevularından önceki gün saat 23.59'a kadar geleceklerine dair onay vermeleri gerekecek. Onay alınmayan randevuların iptal edileceğini ve yerlerine yeni hastalara randevu verileceğini belirtti.

Yeni sistemin amacı, hasta randevularının daha verimli kullanılması ve atıl kapasitenin azaltılmasıdır. Hastaların randevularını daha sorumlulukla yönetmeleri ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanması hedeflenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi